Părinții unei fetițe de 10 luni din Michigan, care a murit de malnutriție și dezhidratare, sunt acuzați de crimă cu premeditare și abuzarea copiilor cu circumstanțe agravante, relateazăThe New York Times.

Departamentul de stat SUAFoto: Pexels.com

Seth Welch și Tatiana Fusari, amândoi în vârstă de 27 de ani, au fost puși sub acuzare, după moartea fetiței, Mary. Șeful poliției locale a precizat că Welch a sunat la 911 săptămâna trecută, copilul fiind găsit fără suflare în casă.

Copilul avea semne vizibile de malnutriție, ochii înfundați și obrajii trași, neprezentând puls. Decesul a fost declarat pe loc, iar autopsia a confirmat malnurtiția ca fiind cauza morții.

Părinții au recunoscut că Mary era slăbită, sub greutatea normală de cel puțin o lună, însă nu au apelat la ajutorul medicilor din motive religioase și de teamă că Protecția copilului va fi sesizată.

Cei doi au fost reținuți și nu s-au înregistrat avocați care să-i reprezinte în fața instanței.

Welch și Fusari mai au doi copii, de 2 și 4 ani, Protecția Copilului înaintând deja un raport privind neglijența parentală în cazul acestora.

Welch a criticat de mai multe ori, pe Facebook, Serviciile de Protecție a Copilului, manifestându-și lipsa de încredere față de medici și diverse credințe religioase. Într-unul dintre videourile publicate, el vorbește despre refuzul de a-și vaccina copiii. Cei doi riscă închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate.