Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a anunţat că salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului şi din federaţiile sportive naţionale au intrat în grevă generală începând de astăzi, 8 august, de la ora 8.00, scrie Mediafax.

Palatul VictoriaFoto: Guvernul Romaniei

”De la declanşarea protestelor nu s-au făcut progrese în rezolvarea nemulţumirilor celor care muncesc în Sport şi Tineret, MTS-ul nu a iniţiat negocieri reale pentru deblocarea situaţiei reclamate. Angajaţii din subordinea MTS sunt hotărâţi să îşi recapete drepturile, să nu mai muncească fără să fie platiţi şi solicită <>.

Am acceptat prea multe compromisuri care ne-au transformat într-o masă de manevră şi aproape că am început să credem că asta este normalitatea. Ministerul Tineretului şi Sportului trebuie să înţeleagă că suntem determinaţi să ne obţinem drepturile şi că nu vom da înapoi”, după cum se specifică într-un comunicat al SNST.

Protestul se desfăşoară la nivel naţional si afectează activitatea din Cluburile Sportive Municipale, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Casele de Cultură ale Studenţilor, Complexurile Sportive Naţionale şi Federaţiile Sportive Naţionale.