Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, că șoferul unui tir lovit de autocisterna din Bologna este cetățean român rezident în Italia și că, în urma exploziei, acesta a suferit „leziuni superficiale”. Până acum nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară, precizează instituția.

Explozie de proportii pe o autostrada langa BolognaFoto: Polizia di Stato

„Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia”, potrivit unui comunicat de presă al MAE, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, românul a reușit să se salveze.

„Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular. Până la momentul actual, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, a mai informat MAE.

Potrivit Reuters, cel puțin două persoane au murit și 60 au fost rănite după accidentul de pe autostradă.

Imaginile cu producerea accidentului difuzate de Poliţia din Italia: