Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 au admis propunerea reprezentanților Brigăzii Rutiere a Capitalei de clasare a dosarului deschis în cazul lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii înmatriculate cu numere M...PSD, astfel că dosarul a fost închis, transmite Mediafax.

Politia ridica numarul cu M... PSDFoto: Captura YouTube

După ce inițial Brigada Rutieră a Capitalei a deschis dosar penal pentru fapte în cazul lui Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii înmatriculate cu numere M...PSD și i-au reținut permisul acestuia, pe motiv că automobilul nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunţat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei, ulterior ei au propus clasarea dosarului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au admis, marți, propunerea de clasare, astfel că dosarul a fost închis, au declarat reprezentanții Parchetului.

Avocatul lui Răzvan Ștefănescu, Ioana Mateș, a precizat, pentru Mediafax, că li s-a comunicat soluția de clasare și că vor merge la sediul Brigăzii Rutiere pentru a ridica permisul.

Agenţia suedeză a Transporturilor a decis anularea, începând din 1 august, a numărului de înmatriculare personalizat al vehiculului depistat în România care conţinea un mesaj obscen la adresa Partidului Social-Democrat (PSD).

Răzvan Ştefănescu, în vârstă de 45 de ani, a intrat în România pe data de 17 iulie, prin Vama Nădlac, cu o maşină cu numere de înmatriculare conţinând un mesaj obscen la adresa PSD. Mesajul a devenit în scurt timp viral, iar bărbatul s-a plimbat în întreaga ţară. Timp de zece zile, bărbatul a fost oprit în trafic de patru ori de Poliţie, în judeţele Olt, Hunedoara şi Dolj. Abia ultima dată, poliţiştii l-au oprit în Capitală şi i-au reţinut plăcuţele de înmatriculare şi permisul. Motivul: românul nu avea dreptul să circule cu acele numerele preferenţiale, obţinute în Suedia, pe teritoriul României. Totuşi a fost nevoie de două săptămâni pentru ca Poliţia să stabilească acest lucru, perioadă în care oficialii de la Bucureşti au corespondat cu autorităţile suedeze.Ulterior, polițiștii au renunțat la acuzații.

Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu număr anti-PSD a declarat vineri, după ce a aflat că Poliția va cere parchetului clasarea dosarului său, că i se pare un lucru corect, deoarece consideră că nu a încălcat legea.

”Mi-au stricat concediul”, a spus Răzvan Ștefănescu, adăugând că se va gândi dacă va depune plângere împotriva agenților care l-au pus în situația de a fi audiat în prezența copilului său.