Traficul rutier între Turda şi Sebeş, unde zilnic circulă în medie peste 40.000 de maşini, se desfăşoară cu dificultate luni după-amiază, atât pe autostrada A10, între Turda şi Aiud, cât şi pe DN1, între Aiud şi Sebeş, situaţie accentuată şi de defluirea participanţilor la Festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca, transmite Agerpres.

Autostrada A10 Sebes - TurdaFoto: Asociatia Pro Infrastructura

Potrivit Poliţiei, traficul este îngreunat pe A10, pe sectorul de drum Turda - Aiud, şi pe DN1 între Aiud-Teiuş-Alba Iulia-Sebeş ca urmare a numărului mare de autovehicule participante la trafic. "Această situaţie este accentuată şi de defluirea participanţilor la festivalul UNTOLD", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Conform acestora, se acţionează pentru fluidizarea circulaţiei cu un număr de 22 de poliţişti rutieri.

Potrivit unor informaţii postate pe reţelele de socializare de participanţi la trafic, timpul necesar pentru a străbate distanţa între Cluj Napoca şi Alba Iulia, respectiv 100 de kilometri, a fost dublu luni după-amiază decât în mod normal, fiind necesare aproape patru ore. Unii şoferi au susţinut că au avut nevoie şi de o oră pentru a ieşi de pe autostradă, în Aiud.

Săptămâna trecută, poliţiştii din Alba au spus se aşteaptă ca municipiul Aiud să devină "foarte aglomerat" din punct de vedere al traficului rutier, în condiţiile în care descărcarea pe tronsonul de autostradă inaugurat recent se face "dincolo" de oraş, spre Turda.

DN 1 între Alba Iulia şi Cluj Napoca era străbătut zilnic, până la deschiderea autostrăzii, în medie, de peste 40.000 de maşini, fiind considerată ruta cea mai aglomerată din ţară.

Loturile 3 şi 4, în lungime totală de 28,7 kilometri, între Aiud şi Turda, ale autostrăzii Sebeş-Turda, au fost deschise circulaţiei la începutul săptămânii trecute, la patru ani de la demararea lucrărilor.