Școala Gimnazială din Dorobanțu, județul Tulcea, a fost distrusă, duminică, într-un incendiu puternic, pompierii intervenind timp de mai multe ore pentru a stinge focul, relatează Mediafax. Incendiul ar fi fost produs de copii care s-ar fi jucat cu focul în magazia de lemne a școlii.

Scoala arsa TulceaFoto: Facebook

UPDATE ”Incendiul a pornit de la magazia de lemne a şcolii. Cauza probabilă a producerii acestuia este jocul copiilor cu focul", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Florentin Daciu, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Danciu, a declarat că incendiul a fost anunțat în jurul orei 14.00, iar la ora transmiterii acestei știri, acesta nu a fost stins.

„Secția de pompieri Măcin intervine pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la Școala Gimnazială Dorobanțu. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și 10 subofițeri. Detașamentul de pompieri Tulcea a trimis în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă, un SMURD și 8 subofițeri. La momentul la care au ajuns forțele la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă. Incendiul a fost anunțat în jurul orei 14:00. Acum incendiul este localizat, se intervine în interior pentru lichidare”, a spus Danciu.

Potrivit acestuia, o persoană a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale.

Nu au fost alte victime.

Danciu a mai spus că școala are aproximativ 500 de metri. Pompierii au reușit să protejeze grădinița și două locuințe care se află aproape de școală.

În incendiu au ars și 20 metri cubi de lemn de foc.

După ce va fi stins focul, pompierii vor stabili cauza producerii incendiului.