Un polițist care a intervenit pentru aplanarea unui conflict în localitatea Chiscani, județul Brăila, a fost lovit cu o piatră în cap, zgâriat și i-a fost ruptă uniforma. Agresorul a fost internat la Psihiatrie, relatează Mediafax.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

Polițiștii au intervenit, sâmbătă, în localitatea Chiscani, județul Brăila, după ce un bărbat de 35 de ani a sunat la 112 și le-a povestit polițiștilor că un tânăr i-a spart geamurile mașinii.

Agresorul a devenit violent în momentul în care a fost luat la întrebări de polițiști, i-a amenințat cu moartea și a încercat să-i lovească cu un obiect ascuțit. În timp ce se încerca imobilizarea lui, unul dintre polițiști a fost lovit în cap cu o piatră.

„Un bărbat, în vârstă de 35 de ani a solicitat intervenția organelor de poliție pe raza localității Chiscani, sesizând faptul că un tânăr de 23 de ani, din Chiscani, i-a distrus geamurile de la autoturismul personal. La fața locului s-a deplasat o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila, formată din 3 polițiști, ocazie cu care s-a constatat ca cele sesizate se confirmă. A fost identificat tânărul de 23 de ani, care, la vederea polițiștilor, a început să-i amenințe pe aceștia cu moartea și acte de violență, încercând totodată să-l lovească cu un obiect ascuțit pe unul dintre polițiști. Ceilalți doi polițiști au procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, iar în timpul procedurii, localnicul l-a lovit cu o piatră în zona capului pe unul dintre cei doi polițiști, i-a rupt cămașa și i-a provocat escoriații la nivelul membrelor”, a anunțat Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Sursa citată a mai spus că după ce a fost încătușat, tânărul a fost transportat la spitalul de Psihiatrie, unde a rămas internat.

Polițistul rănit nu a necesitat intervenție medicală.

Pe numele tânărului de 23 de ani a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.