Forțele de securitate din Egipt au ucis cel puțin 52 de militanți islamiști în ultimele zile, conform unui comunicat emis de armata egipteană duminică, în cadrul operațiunilor de combatere a grupării teroriste Stat Islamic, relatează Reuters, citată de Mediafax.

În total, peste 300 de militanți ai grupării teroriste Stat Islamic au fost uciși în operațiunea lansată în luna februarie de armata egipteană, susținută de poliție și alte forțe de securitate, pentru eradicarea insurgenților violenți din regiunea deșertică.

De asemenea, forțele de securitate au distrus 15 vehicule pline cu arme și muniție care încercau să se infiltreze prin granița vestică și alte 17 în zona de sud.

Treisprezece dintre militanți, numiți de către autorități „takfiri foarte periculoși” au fost uciși în orașul al-Arish, capitala provinciei Sinai. Egiptenii folosesc termenul „takfiri” cu referire la militanții islamiști care își acuză victimele de infidelitate la regulile islamiste.

Ceilalți 39 au fost uciși în cadrul mai multor operațiuni din partea nordică și centrală a regiunii Sinai. Cel puțin 35 de militari au fost uciși de la începutul operațiunii, în luna februarie. Combaterea militanților islamiști și restabilirea securității au fost promisiunile președintelui egiptean Sisi, care a fost reales în luna martie.