Unul dintre cei doi tineri răniți duminică dimineața de urs, la Băile Tușnad, a fost operat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, după ce a suferit răni toracice grave, transmite Mediafax. Acesta a sărit în ajutorul prietenului său care fusese atacat primul și a sfârșit cu răni mult mai grave.

Ursoaica cu pui (foto arhiva)Foto: Facebook/ Borboly Csaba

Managerul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat că unul dintre cei doi tineri a scăpat cu răni mai ușoare, după ce colegul său de serviciu a sărit să-l salveze. Acesta a fost, apoi, rănit mai grav.

„Al doilea care a sărit în ajutorul colegului a suferit mai mult. Ursul a smuls părțile moi de pe coaste, suferind răni în zona toracică. Este un caz mai grav, cel mai grav din ultima vreme. Dr. Dobrică, medicul chirurg, specialist de chirurgie toracică, l-a operat si după două ore a ieșit din sală”, a spus dr. Konrád Judit.

Pacientului nu îi este pusă viața în pericol. Ambii au rămas internați în spital. Incidentul s-a petrecut într-o zonă centrală a orașului Băile Tușnad.

Cei doi tineri, de 27 de ani, mergeau spre gară, pentru a ajunge la Miercurea Ciuc, la serviciu. Președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, a scris, pe contul său de Facebook, că cei doi tineri au fost atacați de o ursoaică ce avea doi pui.

De asemenea, vineri, Csaba a scris pe Facebook, că locuitorii din Băile Tușnad au ajuns la capătul răbdării din cauza urșilor care coboară foarte des din pădure, fiind văzuți în fiecare zi. În luna iulie, alți doi bărbați au ajuns la spital după ce au fost atacați de urs, la Băile Tușnad.

În această săptămână, un urs a flămând a distrus frigiderul Centrului de protecţie a copilului ”Sfântul Ladislau” din Băile Tuşnad, care adăposteşte 50 de copii. Consiliul Județean Harghita cere măsuri urgente, întrucât susține că sunt foarte mulți urși care umblă pe străzile orașului Băile Tușnad, în zone în care sunt copii și persoane în vârstă. Potrivit CJ Harghita, în perioada în care se coc fructele, urșii ajung zilnic în curțile oamenilor.