Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, duminică, pe Autostrada Soarelui, sensul spre litoral, în zona localității Medgidia, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, scrie Mediafax.

Aglomeratie pe Autostrada SoareluiFoto: Facebook/ MariLena Lefter

O persoană a fost rănită. Potrivit Centrului Infotrafic, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, circulaţia rutieră este îngreunată la kilometrul 198, pe sensul către litoral, în zona localităţii Medgidia, judeţul Constanţa, din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme.

Sursa citată arată că impactul dintre mașini s-a produs faţă-spate, ca urmare a nepăstrării distanţei de siguranţă între vehicule. O persoană a fost rănită. Traficul se desfăşoară pe banda a doua, valorile fiind în creştere.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto care aleg autostrăzile ca rută de deplasare, să respecte limitele legale de viteză, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea benzii de circulaţie, să folosească luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii şi să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate