Andrei Năstase a declarat sâmbătă că la Chişinău se întâmplă lucruri grave, Guvernul "anulând democraţia în Republica Moldova". Prezent la Consiliul Național al PNL, Năstase a mai spus că atunci când democraţia este anulată, rezistenţa este o datorie şi le-a mulţumit liberalilor pentru sprijinul acordat în campania electorală, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Profit şi de acest prilej pentru a vă mulţumi din suflet pentru sprijinul liberal pe care PNL, cei mai de succes primari ai României, personal preşedintele Ludovic Orban ne-a acordat în campania electorală de la Chişinău, în care uniţi, solidari, cu rânduri restrânse, am învins forţele pro-ruse. Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat şi atunci când Guvernarea de la Chişinău a decis să anuleze democraţia în Republica Moldova şi prin intermediul unei justiţii aservite mafiotice politic a decis să ne priveze de un mandat obţinut legitim, democratic într-o luptă fără precedent în Republica Moldova, într-o luptă în care puţini sperau că vom obţine această victorie. Iată că împreună am reuşit", a afirmat Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Năstase a susţinut că la Chişinău se întâmpla lucruri foarte grave, însă este nevoie de o poziţie raţională pentru activităţile ce vor urma, mai ales în următoarele alegeri. "La Chişinău se întâmplă lucruri grave, foarte grave. Şi am ascultat cu atenţie discursul preşedintelui Iohannis şi era suficient să schimbăm în acest discurs un nume comun, era suficient să punem în locul politicianului de la dumneavoastră, să îl punem pe Plahotniuc şi nimic nu era impropriu pentru Republica Moldova sau străin pentru Republica Moldova. Noi românii din Basarabia, de la Chişinău, cei care reprezentăm forţele politice şi civice, democratice am învăţat un lucru esenţial: atunci când democraţia este anulată, când democraţia este ucisă, rezistenţa este o datorie. Şi noi rezistăm. Vă urez succes în tot ce v-aţi propus să faceţi, în activităţile următoare şi mai ales în scrutinele ce urmează, pentru că este nevoie de o poziţie raţională", a adăugat Andrei Năstase.

Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), câștigătorul alegerilor locale din 3 iunie de la Chișinău, dar care au fost ulterior anulate, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, acesta pierzând astfel mandatul la primăria generală a Capitalei Republicii Moldova.