Cel de-al doilea pilot implicat în accidentul aviatic ce a avut loc sâmbătă, pe timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, se află în comă, el urmând să fie dus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, a declarat, pentru Agerpres, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu.

Accident SuceavaFoto: Hotnews

"Pacientul este în comă. El a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, contuzie toraco-abdominală, fractură de gambă. Este intubat ventilat mecanic şi va fi adus cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi", a declarat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava are 53 de ani și este din Timișoara. Sorin Bochiș, fiu de aviator, are peste 10.000 de ore de zbor, a zburat pe avioane supersonice și a locuit câțiva ani în America, de unde s-a întors după atentatele de la World Trade Center, transmite și Mediafax.

Sorin Bochiș, pilotul rănit grav în accidentul aviatic din Suceava, are 53 de ani și este din Timișoara. Acesta lucrează ca pilot în cadrul unei mari companii aeriene, dar și în cadrul Clubului de Aviație Cioca din Timișoara, unde este și pilot de acrobații.

De altfel, în ultimii ani, a participat la show-urile aviatice organizate de Aeroportul Internațional Timișoara. Sorin Bochiș a zburat încă din primii ani de viață, tatăl său fiind aviator. Pilotul timișorean declara, presei, în urmă cu patru ani, că are peste 10.000 de ore de zbor. Bochiș a luat primele lecții de zbor în anul 1981, la vârsta de 14 ani, iar la 22 de ani a absolvit Institutul de Aviație “Aurel Vlaicu” de la Boboca.

Sorin Bochiș a lucrat ca pilot în Regimentul 93 aviație de vânătoare din Timișoara, unde a zburat pe avioane supersonice de luptă. De asemenea, a locuit câțiva ani în America, unde a zburat pe avioane civile și s-a întors în România după atentatele teroriste de la World Trade Center, din septembrie 2001.

Sâmbătă, în timpul unui zbor de antrenament pentru „Suceava Air Show 2018”, avionul lui Sorin Bochiș s-a ciocnit de cel al unui alt pilot, din București, acesta din urmă fiind declarat decedat. Sorin Bochiș este rănit grav, fiind preluat de un elicopter SMURD pentru a fi dus la un spital din Iași.