Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat sâmbătă, că gestul președintelui de a sesiza CCR cu privire la concediul Vioricăi Dăncilă este inadmisibil având în vedere vacanțele repetate ale lui Klaus Iohannis de când este șef al statului, scrie Mediafax.

Lia Olguta VasilescuFoto: Captura Antena 3

"Face (n.r.: președintele) plângeri penale prin acoliți la adresa premierului, sesizări la CCR, inclusiv plângeri pentru concediu, când tu te-ai plimbat jumătate de mandat, să ataci la CCR că premierul își ia o săptămână de concediu...Să ne uitam ce s-a întâmplat în mandatele celorlalți premieri cu același președinte Iohannis. Și-au delegat atribuțiile. L-ați auzit că ataca la CCR sau să aibă o reacție de genul acesta?", a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, referitor la discuția de vineri cu Viorica Dăncilă, că aceasta i-a spus că nu știa că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuțiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce șeful statului a sesizat CCR.

"Am ajuns să avem un Guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem un Guvern ireal. Dacă n-ar fi trist, ar fi de râs. O decizie publicată în Monitorul Oficial prin care instala un premier interimar. Surpriză am crezut că este atributul meu. După ce a înaintat acest demers, doamna prim-ministru a sunat să îmi spună că pleacă în concediu și că toate sunt bune. Asta după ce publicase acea decizie. I-am atras atenția că nu e bine totuși ce a făcut. Că acea decizie este profund neconstituțională. Și știți ce mi-a spus? Nu a știu că se publicase", a declarat sâmbătă Klaus Iohannis. Surse guvernamentale declaraseră că telefonul ar fi fost dat înainte de demersul șefului statului care a sesizat Curtea Constituțională pe această temă, cerând să se constate dacă este un conflict instituțional. "Mai ireal decât așa ceva nu cred că se poate. Dragii mei, acest stil de conducere ireală, irațională nu poate să continue. E nevoie de o alternativă rațională. Trebuie să faceți tot ce se poate pentru a reveni raționalitatea și normalitatea în România", a mai spus Iohannis.

CCR a stabilit pe 14 august termenul pentru transmiterea punctelor de vedere de către Președinție și Guvern, referitor la sesizarea depusă de președintele Klaus Iohannis în legătură cu existența unui conflict juridic între instuții, au spus vineri surse politice. Vicepremierul Paul Stănescu, desemnat să preia conducerea Guvernului în perioada 6-13 august, a declarat că atât el cât și prim-ministrul vor respecta decizia CCR.