Vasile Blaga, fost ministru de Interne, a declarat sâmbătă, întrebat fiind de scandalul iscat de plăcuțele cu mesajul anti-PSD, că problema principală este că românul a trecut fără probleme prin vamă pentru ca abia apoi să fie tras la răspundere de poliție. El a adăugat că vina o poartă PSD pentru politizarea excesivă a subiectului.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Că a fost cu o înjurătură nu place niciunui om de bun simț. Întrebarea e că a trecut ca prin brânză prin frontieră, de ce a fost oprit de trei ori și lăsat să plece. Chiar dacă greșesc doi-trei oameni din minister, nu înseamnă că instituția e de vină. Ieri, la Cluj, zeci de mii de oameni strigat acelasi lucru. Din cauza politizării excesive a PSD se ajunge la acest lucru, daca stăteau în barca lor ..", a declarat, la Consiliul Național al PNL, Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis, prezent la evenimentul PNL, a criticat dur atitudinea poliției și a PSD, punând că, din ”anii întunecați ai comunismului” nu s-a mai întâmplat ca o persoană care își exprimă opinia anti-PSD să fie luată de poliție în plină zi.

Direcția Rutieră a anunțat vineri că va propune Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 clasarea dosarului penal deschis pe numele șoferului mașinii M...PSD.

„Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanții IGPR, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, sursa citată a mai precizat că, „referitor la modul eronat” în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a argumentat din punct de vedere juridic aplicarea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.