Procurorii DIICOT au reținut, în urma perchezițiilor, 13 membri ai clanului Gruia, fiind acuzați de trafic și deținere de droguri, trafic de influență, dare de mită și punerea în circulație de bani falși, informează Mediafax. La perchezițiile domiciliare au fost depistate arme albe și de vânătoare, precum și bile de cocaină. Instanța a dispus apoi arestarea preventivă pentru trei dintre membrii clanului.

DIICOTFoto: diicot.ro

„La data de 01.08.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaților: Nicuşor Voicu, zis "Stan a lui Caran", Marius Bogdan Georgescu, zis "Buze", Reganster Creţu, zis "Jack", Cristian Hirghiligiu, zis "Moldoveanu", Gheorghe Cocoş, Alexandru Ion, zis "Săndel", George Valentin Boboc, Gruia Zanfir, zis "Chiştoc", Alberto Zanfir, zis "Teberică", Marius Andrei Ionescu, Filip George Nicoară, Cristian Ion, zis "Amet" şi Magdalena Oancea, zisă "Magda", pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu, punerea în circulație de valori falsificate, complicitate la punerea în circulație de valori falsificate, dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, trafic de influență şi cumpărare de influență”, au precizat reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii august 2017, Reganster Crețu, zis ”Jack”, împreună cu Didilă Foreman, Zanfir Gruia zis ”hiștoc” şi Zanfir Alberto zis ”Teberică”, membri ai clanului Gruia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, coordonat de Foreman Didilă, la care, în perioada august 2017 şi până în prezent, ar fi aderat şi sprijinit gruparea de crimă organizată. De asemenea, Voicu Nicuşor zis „Stan a lui Caran”, Georgescu Marius Bogdan zis „Buze”, Cocoș Gheorghe, Ion Alexandru zis ”Săndel”, Boboc George - Valentin, Ionescu Marius - Andrei, Nicoară Filip - George, Oancea Magdalena, Ion Cristian zis „Amet”, precum şi alţi suspecţi, ar fi aderat și aceștia la grup pentru a comite infracțiunile de punere în circulație de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism.

„S-a reţinut că în perioada mai sus menționată, membrii grupului infracțional au cumpărat și introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului București, au traficat şi cumpărat influență şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată pe teritoriul municipiului Bucureşti. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate mai multe bunuri printre care şi droguri, 18 bile ce conțin pulbere de culoare albă (cocaină), sume de bani, o armă de vânătoare, o arbaletă, o macetă, 2 permise de conducere emise de autoritățile din Marea Britanie având aceeași serie, alte bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Aceștia au fost prezentaţi Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  • Arest preventiv pentru trei membri ai clanului Gruia. Alți suspecți au primit arest la domiciliu

Magistrații Tribunalului București au dispus, joi, arestarea preventivă pentru trei membri ai clanului Gruia, arest la domiciliu pentru alți doi și control judiciar tot pentru doi, decizia nefiind definitivă, anunță Mediafax. 13 membri din acest clan au fost aduși în fața instanței de către DIICOT.

Judecătorii Tribunalului București au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile pentru Zanfir Gruia, Marius Andrei Ionescu și Filip George Nicoară, membri ai clanului Gruia, acuzați de procurorii DIICOT de trafic și deținere de droguri, trafic de influență, dare de mită și punerea în circulație de bani falși.

În cazul altor doi suspecți, Marius Bogdan Georgescu și Regnaster Crețu s-a dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Judecătorii i-au mai plasat pe Alberto Zanfir și pe Cristian Ion sub arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În cazul celorlalți șase suspecți, din cei 13 reținuți de procurori, judecătorii au respins propunerea DIICOT de dispunere a vreunei măsuri.