Parchetul Miliar a declanșat o anchetă în cazul unor jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, după ce aceștia ar fi apărut în clipul video al unei piese realizat de către un interpret de manele, scrie Mediafax. Informația a fost confirmată de către conducerea Parchetului Militar București.

Imagine din videoclipFoto: Captura YouTube

Parchetul Militar București a deschis o anchetă împotriva mai multor jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Dâmbovița, după ce aceștia ar fi participat la filmarea unui videoclip realizat de către manelistul Dani Mocanu.

"Este o informatie publică, este o anchetă a Parchetului Militar Bucuresti. Mai mult de atât nu vă pot spune nici eu, nici procurorul de caz. Este un dosar la Parchetul Militar București în lucru", a declarat pentru agenția de presă Mediafax general de brigadă magistrat Gheorghe Cosneanu, procuror militar șef în cadrul Secției Parchetelor Militare.

Videoclipul, care a fost postat pe rețeaua Youtube, a înregistrat milioane de vizualizări.

UPDATE - Adevărul: Aceiași jandarmi au participat apoi la descinderile efectuate la casa manelistului, cercetat pentru proxenetism

Ziarul Adevărul relatează la rândul său că procurorii militari analizează videoclipul realizat de manelistul Dani Mocanu în care apar cinci jandarmi de la IJJ Dâmboviţa - Detaşamentul Mobil de Intervenţie (structura anti-teroristă) şi o dubă de jandarmi, cu însemnele specifice.

IJJ Dâmboviţa spune, conform ziarului Adevărul, că jandarmii respectivi au avut aprobare pentru a apărea în videoclip, dar în anumite condiţii, cum ar fi aceea de a nu apărea însemnele instituţiei. Cu toate acestea, cererea de a apărea în videoclip a fost transmisă şi aprobată verbal, şi nu în scris. La IJJ Dâmboviţa nu există nicio solicitare din partea artistului în acest sens şi niciun act încheiat între cele două părţi pentru participarea jandarmilor târgovişteni la realizarea videoclipului.

Adevărul amintește totodată că, din 2017, manelistul este cercetat pentru proxenetism de către procurorii DIICOT Dâmboviţa, iar la descinderile pentru reţinerea lui Mocanu au participat inclusiv jandarmii care apar în videoclip.

Ancheta în cazul jandarmilor din videoclip a fost pornită iniţial de DIICOT, continuată de DGA, iar acum se află pe masa procurorilor militari din Bucureşti, care au deschis un dosar penal. Ancheta este în desfăşurare de o jumătate de an şi continuă.