Procuroarea Antonia Diaconu cere, într-o postare pe Facebook, demisia lui Tudorel Toader, pe care îl acuză de manipulare, după ce ministrul Justiției a anunțat în urmă cu o zi că dorește o OUG prin care să poată fi revizuite condamnările date în baza „protocoalelor” și a criticat procurorii șefi care acceptă invitații venite de la ambasade.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cred ca e timpul să cerem demisa domnului ministru. Știu ca nu se va întâmpla, dar pentru păstrarea reperelor mele morale, simt nevoia sa fac măcar asta”, a scris procuroarea, pe contul său de Facebook.

Iată mai jos postarea procuroarei Antonia Diaconu (sublinierile aparțin redacției):

„Ministrul justiției anunța ca va chema procurori la MJ sa i întrebe de ce au răspuns unor invitații venite de la ambasade.

Ministrul justiției anunța epurări in DNA.

Ministrul justiției îndeamnă condamnatii penal sa se pregătească de formularea de cereri de revizuire in baza unor reglementări ce vor intra in vigoare in viitor.

Ministrul justiției cere instantelor sa ia măsuri pentru respectarea egalității armelor, asta constând in acceptiunea domniei sale in poziția fizica a procurorului in sala de judecată. Intre noi fie vorba, in majoritatea instantelor din țara, biroul procurorului este la același nivel cu cel al avocatului sau apropiat, in funcție de structura sălii, condițiile de desfășurare a ședințelor nefiind dintre cele mai bune, chiar deloc, dar asta nu preocupa. Pe de alta parte, egalitatea armelor se referă la instrumentele procedurale si la echilibrul participanților, dar e tentant sa mai poți umili niste oameni incomozi.

Ministrul justiției amenință voalat Procurorul general al României si Presedintele Înaltei Curți.

Ministrul justiției anunța că va afla despre cele 300 de dosare privind magistrații, existente la DNA, se va interesa de structura acelor magistrați, presupune că majoritatea sunt judecători, presupune că majoritatea sunt de penal și apoi anunță că va face evaluări.

Ce nu spune domnul ministru este că dosare cu magistrați sunt la toate cele 15 Parchete de pe lângă Curțile de Apel din țară, dar ne e mai bine să vorbim despre cele de la DNA pentru că la anumite televiziuni suntem adorați și nu ni se pun întrebări incomode. E posibil ca dosarele de la curțile de apel sa fie mai multe sau mai puține. Dacă un magistrat are formulată împotriva sa o plângere penală nu înseamnă că are probleme cu legea. Intr-un dosar sunt cel puțin două părți, la sfârșit una e nemulțumită, uneori dintre acestea unele aleg să formuleze plângeri penale magistraților. De cele mai multe ori, fără temei. E o țara liberă, încă. E voie să faci plângeri penale. Așa cum unitățile de parchet sunt obligate să le înregistreze și să le dea curs. Într-o țară în care toată lumea se judecă cu toată lumea, vă dați seama că se strâng ceva plângeri. Asta nu înseamnă ca magistrații sunt corupți, că respectivele dosare sunt instrumente de șantaj față de judecătorii din penal, că e un nou fenomen privind infracționalitatea magistraților care trebuie combătut. Și apoi sunt sigură că domnul ministru știe diferența dintre un dosar în care cercetările se fac “in rem” și dosarele în care există suspecți sau inculpați.

De ce anume face domnul ministru toate aceste afirmații, nu înțeleg. Nu face niciun serviciu justiției pe care ar trebui sa o susțină.

Din punctul meu de vedere pot să pun concluzii din spatele sălii de judecată și să mă dau eventual și jos de pe tocuri când fac asta, dar, hai sa fim sinceri și corecți, manipularea ar trebui să înceteze, mai ales la acest nivel.

Cred ca e timpul sa cerem demisa domnului ministru. Știu că nu se va întâmpla, dar pentru păstrarea reperelor mele morale, simt nevoia să fac măcar asta”.