O furtună puternică s-a produs miercuri seară la Timișoara, pompierii fiind solicitați pentru degajarea unor copaci rupți de vânt, a unor acoperișuri smulse, dar și pentru evacuarea apei din mai multe zone, transmite Mediafax.

Furtuna in TimisoaraFoto: Facebook/ Tele Europa Nova

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, miercuri, pompierii au fost solicitați să intervină în mai multe zone din Timișoara, în urma unei furtuni puternice.

Astfel, o primă intervenție a avut loc la biserica romano-catolică din Piața Unirii, pentru degajarea unei table care era pe punctul de a se prăbuși. De asemenea, o altă tablă de pe un acoperiș a căzut pe carosabil pe strada Iuliu Maniu, subsolul unei case a fost inundat, iar un acoperiș a căzut peste o mașină, pe strada Brâncoveanu.

Totodată, pompierii au intervenit și sub podurile din Calea Șagului și de la fosta fabrică de țigări, unde apa a inundat carosabilul, iar doi copaci au fost rupți de vântul puternic pe strada Vasile Pârvan și în zona Pieței Doina.

În urma furtunii puternice, inundații s-au produs și în mai multe zone din orașul timișean Lugoj.

"Se intervine cu forțe din cadrul Detașamentului 1, Detașamentului 2 Timișoara și Detașamentul Lugoj", a informat ISU Timiș.

Județul Timiș s-a aflat, miercuri, timp de câteva ore, sub cod portocaliu de averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie.