Poliția Română susține că nu a reclamat pe nimeni la Facebook, după avalanșa de comentarii și recenzii negative declanșate de ridicarea numărului „M...EPSD”, și că nici nu a șters comentariile negative, deși unele „conțineau referiri politice sau exprimări licențioase”.

Politia RomanaFoto: Facebook - Politia Romana

Poliția recunoaște, într-o postare pe Facebook, că a primit „în ultimele zile, foarte multe recenzii și comentarii negative” dar asigură cu nu a „raportat pe nimeni pentru recenzia făcută”.

”Conform regulilor platformei Facebook, oricine poate raporta un profil de utilizator. Recenziile făcute pe această pagină sunt publice și orice utilizator de Facebook le poate raporta!

Deși unele dintre mesajele care însoțeau recenziile și comentariile cetățenilor conțineau referiri politice sau exprimări licențioase, am ales să respectăm dreptul la libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor și nu le-am cenzurat, șters sau ascuns.

Pentru noi, siguranța oamenilor rămâne prioritară, indiferent de recenzii, steluțe sau comentarii”, susține Poliția.

Această ultimă declarația pare în ușor contrast cu poziția purtătorului de cuvânt al instituției, Ovidiu Munteanu, care a scris, tot pe Facebook, că cei care jignesc poliția să apeleze în viitor la „popi, vecini și rude” atunci când sunt agresați.

Pagina de Facebook a Poliției Române avea miercuri un rating de 1,1 din 5 stele, cu 46.000 de evaluări 1 stea, cea mai slabă posibil. Înainte de izbucnirea scandalului numerelor de înmatriculare anti-PSD, pagina avea un rating de 3,2.

Mai multe persoane au reclamat că le-a fost suspendat temporar contul de Facebook, după ce au postat mesaje negative sau au făcut recenzii proaste la această pagină, fiind creat chiar și un grup în acest sens, grup Report de la Politia Romana.