Familia omului de afaceri kuweitian dispărut în 2015 la Cheia, județul Prahova, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că dă o recompensă de un milion de euro celor care oferă indicii pentru găsirea bărbatului. Recompensa este valabilă doar o lună, transmite Mediafax.

Mohammed AlbaghliFoto: alwatan.kuwait.tt

Familia lui Mohammed Albaghli a anunțat că este dispusă să ofere suma de 1 milion de euro drept recompensă celor care oferă informații de natură să ducă la găsirea omului de afaceri.

”Pentru o mai multă încurajare și stimulare, în vederea obținerii de ajutor pentru a afla ce s-a întâmplat cu tatăl nostru, pe perioada unei singure luni, luna august, recompensa va fi ridicată la suma de 1 milion de euro care va fi oferită oricărei persoane care oferă informații de natură să ducă la găsirea tatălui nostru”, a anunțat familia.

Sursa citată a precizat că, după această lună, se menține recompensa de 500.000 de euro, oferită începând de anul trecut.

Milionarul Mohammed Albaghli, de oirigine kuweitiană, a dispărut în data de 5 august 2015, ultima oară fiind văzut în satul Cheia din judeţul Prahova. Aici, Mohammed Albaghli are o casă de vacanță, iar când a fost văzut pentru ultima dată pleca la plimbare.

„Ne punem întrebarea cum de într-o localitate aşa de mică, precum Cheia, cu câteva sute de locuitori, unde toţi se cunosc între ei, nu s-a găsit niciun indiciu şi nu a fost rezolvat acest caz, iar în oraşe mari, cu milioane de locuitori, se găsesc făptaşii şi se rezolvă cazurile? Credem că investigaţiile trebuie să se concentreze pe localitatea Cheia şi în special pe locul de unde a dispărut fratele meu. De la Cheia să se pornească spre alte locuri”, declara, anul trecut, Ibrahim Albaghli, fratele bărbatului dispărut.

De atunci, autorităţile române şi kuweitiene au participat la investigaţii însă, potrivit familiei bărbatului, fără niciun rezultat.