Directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Suceava după ce a accidentat mortal o fetiță de 12 ani, care trevarsa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni situată în fața școlii din satul Ilișești, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Accidentul s-a petrecut marți în localitatea Ilișești, județul Suceava, unde directorul tehnic al Direcției Silvice Suceava a lovit cu mașina o fetiță de 12 ani care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Din cauza rănilor foarte grave suferite în urma impactului, fetița a murit la spital, iar șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, acuzat de ucidere din culpă.

Conform polițiștilor, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe direcția Suceava – Gura Humorului, în zona localității Ilișești, a surprins și accidentat o minoră, în vârstă de 12 ani, din localitate, care traversa strada pe trecerea pentru pietoni, situată în fața școlii din localitate.

În urma accidentului, fetiția a fost transportată la secția UPU a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde a murit.

“Șoferul a fost reținut în cursul serii, pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă. Cazul a fost înaintat procurorului care va decide astăzi dacă va cere arestarea șoferului pentru 30 de zile” a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu.