De mai bine de 20 de ore, locuitorii din Cartierul Bariera București nu au locuințele alimentate cu energie electrică, aceasta fiind cea mai gravă avarie din ultimii ani înregistrată la Ploiești, scrie publicația locală ObservatorulPh. Totul s0a întâmplat din cauza unui incendiu izbucnit la un transformator electric situat pe Bulevardul Petrolului.

Zona de sud a PloiestiuluiFoto: Google Maps

Marți seară, inclusiv la Spitalul de Pediatrie Ploiești au fost întreruperi de curent electric. În această dimineață, probleme au apărut și în zona Democrației - Lupeni.

Avaria s-a produs marți, în jurul orei 11.26, moment în care atât zona de case, cât și cea de blocuri nu a mai fost alimentată cu energie electrică. Mii de consumatori din zona de Sud a Ploieștiului nu au mai fost alimentați cu energie Electrică, situație care persista și miercuri dimineață, la Ploiești.

Problema apărută se dovedește a fi mult mai gravă față de estimările inițiale, pe motiv că apar avarii în lanț în sistem.

Totul a pornit de la un incendiu care a izbucnit marți în jurul prânzului la un transformator electric situat pe Bulevardul Petrolului din Ploiești, incendiu care a lăsat 3000 de abonați fără energie electrică.

Potrivit ISU Prahova, transformatorul care a luat foc este situat în curtea fabricii de oxigen, însă ulterior focul s-a extins și la stația de transformare electrică 110 Kw.