Ministrul Apărării a declarat marți seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu sunt ”rachete balistice”, care nu ar putea să-l ”încânte” vreodată pe Vladimir Putin. La baza de la Deveselu nu sunt rachete balistice, ci interceptoare, baza fiind centrul unui sistem defensiv. Miercuri dimineață, Mihai Fifor a revenit asupra afirmațiilor susținând că ”a fost în cel mai rău caz o eroare de interpretare”.

Mihai FiforFoto: Agerpres

„Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea fi vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de Statele UNite în parteneriatul strategic să asigurăm permanenţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”, a spus ministrul apărării aseară la Antena 3.

Miercuri dimineață, Fifor a declarat, însă, că ”niciodată nu aș putea afirma că la baza de la Deveselu se află rachete balistice” și că afirmația sa de la Antena 3 a fost ”o greșeală de înțelegere, de interpretare”. „A fost în cel mai rău caz o eroare de interpretare”, a declarat el, într-o intervenție telefonică la Digi 24.