Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu număr anti-PSD, a declarat, marți, la sediul Brigăzii Rutiere, unde s-a prezentat cu avocatul său, că va depune o plângere penală, deoarece fiul său minor a fost pus în situația de a asista la audierea tatălui, care a durat câteva ore, informează Mediafax.

Razvan StefanescuFoto: Captura Facebook

„Am întrebat în legătură cu drepturile minorului, de ce a trebuit băiatul meu să fie în cameră cu mine. Și am întrebat și ce se întâmplă, de fapt, că nu știam nimic de un dosar penal. Nu m-a anunțat nimeni că am dosar penal. S-a confirmat, e dosar penal deschis pe numele meu. (...) Doamna polițistă m-a întrebat dacă vreau să duc minorul undeva. I-am spus că nu aveam unde să-l duc, să mă fi lăsat o oră, două să merg să-l duc pe fiul meu undeva unde aveam încredere. Dânsa ne-a luat împreună. (...) Da este (traumatizat n.r.). Ieri, cel puțin, era. I-am explicat că nu se întâmplă nimic, totul este bine. Mă tot întreba de ce m-a luat. Știe de plăcuțe, dar el folosește Gura PSD și râde. (...) Facem plângere penală, pentru că nu mi se pare corect. Mă puteau lăsa o oră să merg să las copilul undeva. Nu au fost de acord, mi-au spus că trebuie să mergem la poliție”, a declarat Răzvan Ștefănescu, la sediul Brigăzii Rutiere.

Acesta mai adaugă că, potrivit procesului verbal pe care l-a primit, permisul și plăcuțele de înmatriculare i-au fost reținute pentru că numerele sunt inactive.

„Aici mi-au spus asta, că de aceea au suspendat permisul. Celelalte plăcuțe erau în mașină. Am întrebat polițiștii la opririle precedente dacă trebuie să schimb plăcuțele și au spus că nu am voie să le schimb, pentru că fac altă infracțiune, și să merg cu cele cu care am intrat în țară. (...) Dacă cei din Suedia au decis că plăcuțele nu sunt ok, nu voi continua. Nu cred că îmi va mai da alte plăcuțe cu PSD. Vreau să-mi recuperez permisul de conducere, plăcuțele pot să le oprească ei. Nu am făcut nimic ilegal, dacă era ilegal, probabil că îmi părea rău”, a mai spus șoferul mașinii M...PSD.

Poliția Rutieră a anunțat luni că mașina cu plăcuțe M...PSD a fost oprită de patru ori în trafic de Poliție, începând cu data de 17 iulie, atunci când a intrat în țară pe la Vama Nădlac, dar abia acum autoritățile au avut toate răspunsurile din partea autorităților suedeze.

Potrivit Polției Rutiere, mașina a fost oprită în trafic în ultimele două săptămâni pe raza a trei județe Hunedoara, Dolj, Olt și apoi în Capitală.

"În momentul în care a intrat în țară (n.r.: 17 iulie 2018) îndeplinea condițiile.Ulterior, verificările le-am făcut noi. Este o situație inedită", a declarat șef director adjunct al Direcţiei Rutiere din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Marian Badea.

Brigada Rutieră transmite că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M...E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Pe de altă parte, românul, care a rămas luni fără permis și plăcuțe, susține că a mai fost oprit de patru ori de Poliție, dar a fost lăsat să plece fără probleme. Omul cataloghează gestul ca fiind hărțuire.