După scandalul mașinii cu numărul de înmatriculare ”M...PSD”, un alt român stabilit în străinătate și-a făcut plăcuță personalizată cu numărul ”1 Jos Psd” și își anunță sosirea în România.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mihai George Ciobanu, care, potrivit profilului său deFacebook, pare stabilit cu familia sa în Belgia, a postat luni mai multe fotografii cu un Audi cu o plăcuță personalizată ”1 Jos PSD” și mesajul ”Venim acasă, dragă Românie”.

Postarea vine după ce Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul ”M... PSD”, a fost oprit de un echipaj de poliție în dimineața zilei de luni, care i-a suspendat permisul și i-a ridicat plăcuțele de înmatriculare, deși Ambasada Suediei a precizat că acestea sunt valide în toate țările UE.

Numărul de înmatriculare trebuie să conțină atât cifre, cât și litere, potrivit Brigăzii Rutiere care citează Convenţia de la Viena.

"De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a constatat că autoturismul deține alt număr de înmatriculare decât cel aplicat. Totodată, art. 36, alin. (3) cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenţia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că „numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere (...)” context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism şi astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează și în bazele de date", mai arată Brigada Rutieră.

Citește și: