Câteva zeci de persoane se află, luni, în fața Brigăzii Rutiere din București, pentru a protesta față de măsura polițiștilor de a-i suspenda permisul și ridica plăcuțele șoferului mașinii cu numerele „M...PSD”. Protestatarii spun că s-a întrecut măsura și cer demisia lui Carmen Dan.

Protest la Poliia RutieraFoto: Captura Facebook

„Sunt aici să susțin proprietarul cu numărul de înmatriculare M_IEPSD. Este un număr de înmatriculare foarte legal și nu numai în Suedia. Ci în toată UE. Ceea ce invocă Poliția Română este un abuz absolut, nu respectă legea europeană și respectiva persoană are liber să se plimbe cu mașina pe unde vrea. Ce se întampla dacă scria pe număr LOVEPSD, pentru că și LOVEPSD e alcătuit doar din litere, acesta fiind motivul pentru care numărul ar fi ilegal. Motiv fals. Sunt extrem de dezamăgiră de Poliția Română. Eu sunt polițistă într-o țară europeană și îmi crapă obrazul de rușine pentru asemenea măsuri”, a declarat, o protestatară, Anca Cernea.

„Protestăm față de abuzul pe care l-a făcut Ministerul de Interne în frunte cu Carmen Dan. Este întrecută măsura legii și ca atare cerem demisia lui Carmen Dan împreună cu subalternii”, a spus alt protestatar.

„Suntem alături de el și vrem să își primească, dacă se poate, înapoi plăcuțele. Nu a făcut nimic, nu a încălcat nicio lege. A avut o idee. O să rezolve justiția, aceasta este calea. Nu vrem să ne guverneze hoții și incompetenții”, a mai declarat alt protestatar.

„Nu este o decizie, se fac niste verificări firești în vederea stabilirii cu exactitate a posibilității utilizării acelor numere preferențiale pe teritoriul României. (...) Ceilalti polițiști, din primele verificări făcute au stabilit că numărul corespunde seriei șasiu și certificatului de înmatriculare al autoturismului. Există o interpretare în raport cu prevederile convenției pe care și Romania și Suedia le-a ratificat în sensul în care numerele de înmatriculare trebuie să conțină atât litere, cât si cifre. Politiștii fac niște verificări, verifică o bază de date, apoi stabilesc măsuri”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului Europol.

Brigada Rutieră a transmis, luni, că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M..EPSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.