O fetiţă de 3 ani în șoc anafilactic din cauza unor înțepături de albine a fost transportată câţiva kilometri în braţe de către poliţiştii de frontieră din Constanța, pentru că drumul, afectat de ploi, era impracticabil pentru ambulanţă, relatează Mediafax.

fetita in soc anafilacticFoto: Politia de Frontiera

Duminică seară, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă, județul Constanța, au fost sunați de către un bărbat aflat într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, care solicita ajutor pentru fetiţa sa, în vârstă de 3 ani, înțepată de albine și aflată în șoc anafilactic.

Ploilor abundente au făcut impracticabil drumul, astfel că ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla bărbatul împreună cu fetița.

Un echipaj format dintr-un polițist de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ – Garda de Coastă și un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța, aflat în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei, s-a deplasat pe jos la fața locului.

Cei doi, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, fetița fiind acum în afara oricărui pericol.