Suspecți în adevăratul sens al cuvântului în cazul anchetei vizând fetiţa de 5 ani din Baia Mare ucisă şi violată nu există, spune, la trei luni de la crimă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor.

PolitiaFoto: Politia Romana

Ucigașul Esterei, fetița de 5 ani din Baia Mare care fusese anterior și violată, nu a fost prins nici după trei luni, în acest caz fiind audiate de anchetatori sute de persoane și ridicate spre comparație sute de mostre de ADN.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor, a declarat, luni, că există în acest caz mai multe variante de lucru.

”Suspecți în adevăratul sens al cuvântului nu există, există mai multe variante de lucru în acest caz. Suspect presupune, în limbaj de procedură penală, începerea urmăririi penale față de o persoană. Noi nu putem, ca și procurori care avem cauza în instrumentare, să folosim astfel de termeni. Au fost audiate sute de persoane și au fost ridicate spre comparație sute de mostre de ADN, dar nu apare vreo potrivire care să indice autorul. Se lucrează în mod constant în această cauză, este un caz foarte important, a fost vorba despre un omor cu un viol asupra unui minor, cu un impact mediatic important”, a spus Gabor. Estera, fetiţa de 5 ani, a fost violată şi ucisă în 30 aprilie, în Baia Mare.