Ministrul Justiției a precizat luni dimineață că pentru desemnarea unui procuror-șef DNA este necesar un program managerial "din care să rezulte starea actuală de fapt a DNA, din care să rezulte măsurile de îmbunătățire a activității și un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătățire a activității". Este prima reacție a ministrului Justiției după anunțul reluării procedurii de selecție a unui procuror - șef pentru Direcția Națională Anticorupție. Vineri, ministerul a publicat și noul calendar de selecție.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a sfătuit pe procurorii care îndeplinesc condițiile să se înscrie în număr cât mai mare la concurs.

Potrivit ministrului, un program managerial trebuie să cuprindă obligatoriu radiografia activității DNA, măsurile și graficul de realizare a respectivelor măsuri.

"Nu poți face o chestiune descriptivă - ce e DNA și cât de bine a funcționat până în prezent", a indicat Tudorel Toader.

Potrivit ministrului, asta le-a lipsit celor 4 candidați respinși.

Vineri, la capătul unei proceduri de selecție care a durat 3 săptămâni, Ministerul Justiției a anunțat printr-un comunicat că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți.

Ministerul a publicat și programele manageriale ale celor 4 candidați din prima rundă.

Documentele pot fi consultate AICI:

Proiect managerial - Grecu C. Camelia Elena

Proiect managerial - Iacob Marius

Proiect managerial - Lazar Cristian Aurel

Proiect managerial - Mirica Florentina.

"În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție", a subliniat vineri Ministerul Justiției.

"În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale", a mai precizat ministerul.

Astfel, în perioada 06.08 – 06.09. 2018, se va desfășura o nouă procedură de selecție pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Candidații pot depune cereri de înscriere până pe data de 24.08.2018.

Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviurilor se vor afișa pe 29.08.2018.

Candidații vor susține interviurile în perioada 03 - 05.09.2018. Rezultatele selecţiei vor fi afișate la sediul Ministerului Justiţiei pe 06.09.2018.