O polițistă din Târgu-Jiu şi-a împuşcat mortal mama, apoi s-a sinucis, în localitatea Bălești din judeţul Gorj, transmite Mediafax. Şi fiul poliţistei, de numai şase luni, a fost împuşcat, fiind rănit şi internat la spital. UPDATE: Bebeluşul a murit.

Interventie a PolitieiFoto: Politia Romana

Potrivit unor surse locale, poliţista lucrează la Transporturi Feroviare şi este soţia unui polițist din Poliția Mătăsari.

Polițista şi-a împuşcat mortal mama, iar apoi l-a rănit şi pe fiul ei. Ulterior, femeia s-a sinucis cu aceeaşi armă.

Poliţista şi soţul ei s-au mutat recent în localitatea Bălești din judeţul Gorj, iar duminică soţul femeii ar fi fost plecat din localitate.

Femeia era în concediu de maternitate.

Băieţelul de 6 luni este resuscitat la această oră, starea lui fiind extrem de gravă.

Surse din anturajul poliţistei au declarat pentru Mediafax că femeia suferise o depresie extrem de gravă în urma naşterii.

Totodată, surse din Poliţie susţin că femeia a folosit arma soţului ei.

UPDATE: Bebeluşul de 6 luni împuşcat de mama lui a murit la spital, după ce medicii au încercat să-l resusciteze.

  • Poliția Română: Polițista din Gorj a fost testată psihologic ultima dată în mai 2017, înainte de maternal

Polițista din Gorj fusese testată psihologic ultima dată în luna mai anul trecut, înainte de a intra în concediu maternal, anunță Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

"Astăzi, în jurul orei 19.00, un polițist, din cadrul Postului de Poliție comunal Mătăsari, a sesizat, prin apel 112, că soția sa, agent de poliție la TF Tg.-Jiu, încadrată în 2006, și-a împușcat mortal mama, în zona toracelui, după care s-a împușcat în cap, folosind pistolul din dotarea acestuia. Deplasându-se la fața locului, în comuna Bălești, sat Ceauru, județul Gorj, în interiorul locuinței, polițiștii au găsit și un minor, în vârstă de 6 luni, care a fost transportat la spital, cu leziuni în zona capului. Polițista a fost găsită cazută, lângă ușa de la intrarea în locuință, cu pistolul lângă ea, iar mama acesteia într-o cameră, în pat", precizează IGPR într-un comunicat, citat de Mediafax.

Femeia a fost testată psihologic ultima dată în luna mai a anului 2017, înainte de a intra în concediu maternal.

Polițistul deținea pistolul la domiciliu, conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuința acestuia la începutul acestui an, mai arată IGPR.

  • Psiholog: Considerăm că e vorba de o depresie postnatală nediagnosticată

Psihologul Maria Tomescu declară că în cazul poliţistei care şi-a împuşcat mortal mama şi bebeluşul, apoi s-a sinucis, este vorba despre o depresie postnatală nediagnosticată. O prietenă a poliţistei spune că femeia era foarte tristă şi îngrijorată pentru copilul ei.

"Considerăm că este vorba despre o depresie postnatală nediagnosticată și netratată corespunzător, pentru că altfel crima nu se justifică. Depresia nu se declanșează imediat după naștere, în toate cazurile, sunt situații în care apare după câteva luni și evoluează lent. De obicei, apropiații observă că nu funcționează normal și cu siguranță ar trebui să ia măsuri imediat", a declarat pentru Mediafax Maria Tomescu, psiholog clinician din judeţul Gorj.

Pe de altă parte, o prietenă a poliţistei a declarat pentru Mediafax că aceasta era tristă şi îngrijorată pentru copilul ei.

"Era foarte îngrijorată din cauza copilului, să nu ia microbi, să nu intre în contact cu oamenii de teamă să nu se îmbolnăvească. Mă întreba dacă e posibil să fi fost radiat, pentru că a vorbit ea la telefon în timpul sarcinii. La botez se comporta ca la înmormântare. Era foarte tristă. A stat probabil toată seara cu gândul la copil, că intră în contact cu toată lumea. Era în depresie, dar nu m-am gândit că avea nevoie de ajutor", a spus prietena poliţistei.

La rândul lor, colegii poliţistei au declarat că aceasta era deosebită, nu a deranjat pe nimeni niciodată şi respecta pe toată lumea.