O nouă gafă a fost făcută azi de premierul Viorica Dăncilă, care, înmesajul de Ziua Imnului Național, vorbește de ”Câmpia Libertății de la Alba-Iulia”.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.32Comunicatulde pe site-ul Guvernului a fost modificat, fiind scoase cuvintele ”Câmpia Libertății”.

”Câmpia Libertății” este însă la Blaj, unde în 1848, a avut loc Marea Adunare Naţională când zeci de mii de români au strigat "Noi vrem să ne unim cu ţara!”.

Marea Adunare Națională de la 1 decembrie 1918 a avut loc în Sala Cazinoului din Alba Iulia, iar Declarația Unirii a fost citită, pe Câmpul lui Horea, de Episcopul Iuliu Hossu.

Mesajul lui Dăncilă:

“Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. "Deșteaptă-te, române!" le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertății de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate. Astăzi, ”Deșteaptă-te, române!” este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioților noștri. Respect pentru acest simbol al națiunii! La mulți ani, Imnului Național! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”