Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad, că este îmbucurător faptul că "elitele politice" de la Bruxelles, care s-au dovedit a fi "părtinitoare" şi nu au putut da un răspuns la fenomenul migraţionist început în 2015, mai au "doar 300 de zile" până la viitoarele alegeri europarlamentare, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urma acestui scrutin, elita politică de la Bruxelles ar putea fi schimbată cu una "creştin-democrată", a completat prim-ministrul Ungariei.

Potrivit lui Orban, Comisia Europeană ar fi trebuit să fie "un apărător al tratatelor" şi "nepărtinitoare", însă a aplicat "duble măsuri" pentru Europa Centrală şi de Est.

"Deci, ne bucurăm că mai au doar 300 de zile cei care mai sunt în Comisie", a spus premierul Ungariei, conform traducerii oficiale asigurate de organizatori.

În opinia sa, "problema este că Europa îşi neagă valorile creştine", "cenzura a devenit generalizată", iar corporaţiile mari şi liderii politici europeni "controlează absolut tot".

El a adăugat că viitoarele alegeri europarlamentare au o miză foarte importantă.

"Avem o temă care ne face să ne concentrăm - elitele politice au gestionat bine sau nu fenomenul migraţionist? (...) Elitele politice care ne conduc acum sunt anxioase, pentru că în anumite ţări au câştigat anumite forţe care vor să implementeze acel plan pe care îl numim planul Soros, (...) care vrea să transforme Europa, (...) dar acesta nu va fi implementat dacă vom vota bine la europarlamentare", a spus Viktor Orban.