Viktor Orban: UE duce o politică primitivă faţă de Rusia

de G.S.     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 iulie 2018, 14:20 Actualitate | Esenţial


Viktor Orban si Laszo Tokes la Baile Tusnad
Foto: Facebook
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că, în opinia sa, Uniunea Europeană duce o politică "primitivă" faţă de Rusia, transmite Agerpres.

"Punctul meu de vedere este că UE duce o politică, şi scuzaţi expresia, primitivă faţă de Rusia, spunând că Rusia reprezintă un pericol. Pentru că, într-adevăr, în UE există ţări membre care se pot de-a dreptul simţi în pericol faţă de Rusia. Vorbim de Ţările Baltice, vorbim de Polonia, istoria şi apropierea geografică confirmă acest lucru, dar majoritatea ţărilor din UE nu resimt acest pericol, această primejdie, nici slovacii, nici cehii şi nici noi nu avem motive să credem că Rusia ar reprezenta vreun pericol, vreo primejdie pentru noi. Deci, este foarte clar că Ţările Baltice, Polonia şi alte ţări ar beneficia de garanţii suplimentare din partea NATO, din partea UE pentru a se simţi în siguranţă, dar restul ţărilor ar trebui să beneficieze de dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Rusia. Deci, în loc de această politică primitivă faţă de Rusia, ar trebui să avem o politică mult mai specializată, mult mai bine definită cu Rusia", a afirmat Orban, potrivit traducerii oficiale.

În opinia sa, trebuie să se înţeleagă faptul că Rusia va continua să creeze zone tampon în jurul său, acesta fiind contextul în care trebuie analizate relaţiile ruso-americane.

"Va trebui să vedem ce se va întâmpla cu relaţiile ruso-americane, ce vor face americanii cu aceste relaţii. Trebuie să înţelegem foarte clar, Rusia se autopercepe ca o ţară care nu se află în siguranţă dacă nu există zone tampon în jurul Rusiei. Deci, Rusia va continua să creeze aceste zone tampon în jurul ţării. Iată ce s-a întâmplat cu Ucraina, dar ucrainenii au spus clar şi răspicat că nu vor să facă parte din această zonă tampon, vor să se apropie mai mult de UE, de NATO şi vor să construiască o Ucraină modernă. Eu nu cred că ţine de realitate orice aspiraţie a ucrainenilor să facă parte din UE sau din NATO. Este foarte clar că scopul ruşilor este să restabilească situaţia mai veche şi să-şi păstreze influenţa în Ucraina. Deci, în acest context, trebuie să analizăm un pic relaţiile ruso-americane", a spus Viktor Orban.

Premierul Ungariei a vorbit şi despre SUA şi China, susţinând că Statele Unite vor dori să schimbe regulile jocurilor internaţionale pentru a nu ceda în faţa Chinei.

"Procesele şi timpul sunt de partea chinezilor, americanii nu se dau în lături, evident, şi vor continua încercările lor, e clar că doresc să schimbe regulile jocurilor internaţionale pentru a nu ceda în faţa Chinei. Dacă vor reuşi să facă acest lucru, fără vreun conflict armat, nimeni nu va putea să dea un răspuns la această întrebare. Dar este clar că există această intenţie, această voinţă a lor să nu cedeze în această luptă cu China. Doresc să elimine acel surplus comercial care există în favoarea UE faţă de SUA. Despre asta este vorba dacă analizăm un pic acele bătălii care se dau între SUA şi UE, privind, spre exemplu, acordurile vamale sau taxele vamale care doresc să fie impuse de SUA", a explicat Orban, potrivit traducerii oficiale.

El a mai susţinut că siguranţa Europei depinde şi de stabilitatea din Turcia şi Israel: "Siguranţa noastră de aici depinde şi de stabilitatea din Turcia, din Israel. Dacă Turcia, spre exemplu, continuă să fie o ţară stabilă, atunci valul migraţionist poate fi stăvilit. (...) Este în interesul nostru să existe stabilitate în ţările de acolo pentru a putea controla fenomenul migraţionist. Şi acest lucru e valabil şi pentru Israel. Dacă se pierde stabilitatea de acolo, atunci va exista o ameninţare foarte mare din partea musulmanilor din această regiune. Deci noi suntem interesaţi să avem stabilitate politică şi lideri politici cu viziune clară privind aceste chestiuni în ţările menţionate", a arătat liderul de la Budapesta.

În acest context, Viktor Orban a pledat, din nou, pentru înfiinţarea unei Armate a Uniunii Europene, idee pe care a formulat-o şi în anii precedenţi.

"Este foarte clar ca în acest context este imposibil ca noi să mai continuăm cu vieţile noastre aşa cum le-am trăit până acum. Avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de siguranţă. E foarte bine că avem NATO aici, că avem sprijin, este foarte clar, dar nu mai putem continua aşa. Avem nevoie de o forţă militară a noastră, proprie a UE, în plus faţă de NATO. E foarte bine că avem NATO, dar UE ar trebui să-şi dezvolte propriile forţe armate. Avem fonduri, ne trebuie voinţă politică să obţinem acest lucru, ca UE să aibă armata proprie", a declarat Viktor Orban.

Premierul Ungariei a susţinut, la fel ca în anii precedenţi, o prezentare comună cu europarlamentarul Tokes Laszlo, în ultima zi a lucrărilor Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2704 vizualizari

 • +29 (39 voturi)    
  Oare este primitiva? (Sâmbătă, 28 iulie 2018, 18:49)

  democtrates [utilizator]

  Dl Orban, ca minoritar maghiar din, Romania, care nu va agrez politica, o recunosc sincer, este oare corect sa va aliniati cu un exponent al unei dictaturi Ruse, Putin?
  Banii conteaza mai mult decat miile de oameni impuscati de regimul sovietic la Budapesta si in Ungaria in 1956?
  Apropo de imigranti, atacati tarile UEca permite accesul imigrantilor, ati uitat oare cati unguri au plecat in 1956 si in 1982 in tarile occidentale?
  Sunteti un ' handicapat" aveti IQ ca o gaina sub 30, si mie imi este rusine ca sunt maghiar.
  • -8 (24 voturi)    
   Romania va elibera Ungaria a III a Oara (Sâmbătă, 28 iulie 2018, 21:54)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

   De Bolshevici, insa atunci Ungaria va fi Vasala Romaniei.
   URSS va avea steag NATO si UE la Kremlin pentru Sigurantza Mondiala, populatzia rusa va avea Autodeterminare dupa secole de Tzarism Genocidar
   • +2 (14 voturi)    
    ...se pare ca ... (Duminică, 29 iulie 2018, 7:35)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    ... palinka aia tu ai tras-o pe git si inca virtos .
  • +21 (27 voturi)    
   Anexarea Crimeei nu a fost 'primtiva'? (Duminică, 29 iulie 2018, 0:31)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

   Pentru acest putinist ungur, nu a fost. Viseaza cu ochii deschisi, iredentistul... Poate, poate...
   • +11 (13 voturi)    
    Exact, (Duminică, 29 iulie 2018, 10:32)

    clint [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    In afara de o politica pe de o parte subversiva, razboi international, spionaj, etc., dar si un mesaj de amenintare, mai ales catre fostii sateliti, ce face Rusia pentru a se apropia de UE ? Nimic.
    Noua bunaoara ne-au luat tezaurul si Basarabia, au creat o zona tampon in Transnistria si controleaza mediatic si politic Republica Moldova si face eforturi sa se extinda tot mai mult spre vest cu acest razboi neconventional, sunt guri care spun ca deja controleaza tari ca Germania...

    Iar noi, care am avut experiente nefaste cu Rusia dupa '45, ce ar trebui sa facem ?

    Sa nu uitam ca, pe langa tezaur si Basarabia, Rusia nu a condamnat niciodata cu toata gura regimul comunist, la fel ca si la noi, cei care conduc acum sunt urmasii directi ai fostilor comunisti.

    Ce ar trebui noi sa facem ?
    • -5 (5 voturi)    
     ...sa il injuratzi mai departe .. (Duminică, 29 iulie 2018, 12:08)

     Observatore [utilizator] i-a raspuns lui clint

     pe Orban .
    • +2 (2 voturi)    
     Ce crezi tu ca ar face un om (Duminică, 29 iulie 2018, 23:36)

     ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui clint

     caruia sobolanii ii rod tot timpul peretii ?

     Talionul este prea bland pentru triburile slave.
  • +20 (24 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 29 iulie 2018, 3:09)

   qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui democtrates

  • -5 (17 voturi)    
   Ar fi cazul ... (Duminică, 29 iulie 2018, 7:42)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

   ... sa nu confunzi !
   Citzi unguri au emigrat in '56 aceia s-au INTEGRAT in comunitatzile unde s-au stabilit pe citavreme acesti imigrantzi musulmani NICI NU VOR sa se integreze in civilizatzia europeana mai mult vor sa fortzeze trecerea la islamism .Este semnal grav ca nu vezi aceasta deosebire fundamentala.
   • +1 (5 voturi)    
    Ai dreptate dar??? (Duminică, 29 iulie 2018, 10:23)

    democtrates [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

    Dar ramane Carta drepturilor omului. Ca sa integreaza sau nu depinde de fiecare tara cum o face. Nu cred ca simplii oameni musulmani nu s-ar integra in oricare civilizatie, ca isi vor mentine tradiitiile sau anumite obiceiuri este cu totul si cu totul altceva. Daca tu esti ortodx si te duci la o biserica ortodoxa in Montreal sau Sidney, inseamna ca nu te-ai integrat in societate? Ca mai sunt "uscaturi" este altceva, fiecare natie are din astia fie ca au emigrat fie ca sunt acasa.
    • +2 (6 voturi)    
     uscaturi (Duminică, 29 iulie 2018, 11:36)

     Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

     Depinde de prportia "uscaturilor"...
   • +3 (3 voturi)    
    Astea sunt clisee (Duminică, 29 iulie 2018, 15:19)

    kent8 [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

    In Germania s-au integrat, la fel si in Romania in Dobrogea, desi ne-am razboit sute de ani cu ei.
  • +10 (12 voturi)    
   Spre deosebire de Ungaria, care (Duminică, 29 iulie 2018, 8:05)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

   a invatat sa stea in genunchi in fata lui Putin.
   • -4 (4 voturi)    
    ... mda ... (Duminică, 29 iulie 2018, 11:59)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    " Soldatzi ordon trecetzi Prutul ! "
    ABIA ASTEPT .
  • +10 (10 voturi)    
   !!!! (Duminică, 29 iulie 2018, 9:34)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

   Respect, domnule! Din punctul meu de vedere, sunteti "mai roman" ca multi altii de aici care nu stiu decat sa stea cu capul pelcat si mana intinsa la pomeni. Va felicit!

   P.S. va rog sa nu insultati gainile... cred ca o cizma sau o lampa sunt mai potrivite pentru a descrie intelectul acestui ipochimeni (si a tuturor celor ce conduc Romania si Ungaria).
   • +4 (4 voturi)    
    Multumesc (Duminică, 29 iulie 2018, 10:25)

    democtrates [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

    Sincer nu am nimic cu orataniile dar pe momentul respectiv m-am gandit ca gaina are creierul mic si ...a urmat comparatia.
  • +4 (4 voturi)    
   nu (Duminică, 29 iulie 2018, 11:33)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui democtrates

   Nu trebuie sa-ti fie rusine ca Orban incearca sa joace la doua capete, pe romaneste spus sa stea cu curul in doua luntri...
   • +1 (1 vot)    
    Cum e ungurul e (Luni, 30 iulie 2018, 9:16)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

    Ca si udmr tot asa e - in luntre cu cei care ii lasa sa fure mai mult.
 • -15 (29 voturi)    
  Damn it! (Sâmbătă, 28 iulie 2018, 19:19)

  lucky luck [utilizator]

  Baiatul e coerent si, in plus, are rezon in multe dracii de le spune.
  • +13 (25 voturi)    
   e coerent cum sunt eu dupa 8 beri (Sâmbătă, 28 iulie 2018, 23:27)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

   Pe scurt, ompul recita poezia lui Putin mai exact nevoia Rusiei de spatiu tampon.
   Exact ce i-au dat aliatii dupa 1945, ditamai Europa de est ca spatiu tampon. Iar rusii au transformat-o in spatiu hartie igienica fiindca tampoanele feminine nu se inventasera atunci.
   Si uite asa ungurul cel coerent recita poezia rusului cel KGBent. Si exact cand sarbatorim 100 de ani de stat roman. Hai sicktir, tovarase!
  • +9 (15 voturi)    
   scoala (Duminică, 29 iulie 2018, 8:14)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

   NKVD/KGB/FSB se vede de la o posta, la agentul sovietic al lui Putin, orban.
 • +8 (12 voturi)    
  interesant dar incomplet (Sâmbătă, 28 iulie 2018, 22:00)

  ananstef [utilizator]

  Un lider care vorbeste, are viziunea sa.
  O tara mica ce isi urmareste interesele. Priveste doar pana la Carpati si pe o raza scurta in jurul tarii lui, mai ridica niste garduri si astfel presupune ca nu se afla in spatiul tampon, cam simplist.
 • +3 (11 voturi)    
  Deci asa, primit a zici, dom’le (Sâmbătă, 28 iulie 2018, 23:07)

  moka [utilizator]

  Si cum ar fi o politica moderna si eficieta fata de ursia?
 • +15 (19 voturi)    
  Un nou Attila (Sâmbătă, 28 iulie 2018, 23:47)

  Isobar [utilizator]

  Ungaria este un stat prea mic pentru aspiratiile acestui
  nou Attila care in obraznicia lui incerca sa evalueze si sa dea sfaturi de cum trebuie condusa lumea.
  Este curios cum scoate Romania din grupul tarilor amenintate de Rusia "Pentru că, într-adevăr, în UE există ţări membre care se pot de-a dreptul simţi în pericol faţă de Rusia. Vorbim de Ţările Baltice, vorbim de Polonia."
  Este curios cum Romania permite acestui mascarici sa apara in fiecare an la Tusnad aparand mascat
  "Revansismul Maghiar"
  • -10 (12 voturi)    
   Acest ,,Atila" de Victor Orban are in spate (Duminică, 29 iulie 2018, 2:30)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Isobar

   prin maica-sa tiganca : 1,2 miliare de indieni + 180 milioane de pakistanezi + 163 de milioane de cetateni din Bangladej. Adica peste 1,5 miliarde de oameni pe acest Pamant.
   Mai mult decat toata Europa, de toate natiile.
   Asa ca nu-l subestima pe Victor Orban, si mai ales marile lui ambitii. Faptul ca este si ungur nu face decat sa exalte energic aceste ambitii.
   • -1 (3 voturi)    
    Deci .. (Duminică, 29 iulie 2018, 12:11)

    Observatore [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    .. ar fi cazul sa te duci la el " cu cenusa arsa-n cap si cu jalba la protzap " ISTINA ?
 • +10 (16 voturi)    
  Europa primitiva vs Rusia (Duminică, 29 iulie 2018, 2:26)

  V. Istina [utilizator]

  Mda, pai oarecum corect: EU nu are armate de troli care sa minta frumos la ordin, nu sustine pe ascuns autonomia republicilor si regiunilor din Rusia si vecini, nu intervine in alegerile din Rusia, nu se inarmeaza ca o natie dementa si isi pregateste populatia pentru apocalipsa, samd... deci... e cam ramasa in urma, primitiva adica, zice Orban.
 • +7 (9 voturi)    
  Un alt looser latra la luna... (Duminică, 29 iulie 2018, 2:36)

  Klaus_ [utilizator]

  Trebuie sa intelegem ca Ungaria este o tara mica, cu o economie mult mai mica decat cea a Romaniei si cu niste mari frustrari in urma pierderii de teritorii in urma celui de al foilea razboi mondial. N-are rost sa ne luam in cura cu niste pitici latratori. Rusia e o tara mare care a pierdut razboiul rece (Multumin Gorbaciov!), are o economie mai mica decat multe tari occidentale (Rusia are o economie de 3 ori mai mica decat Germania, de 2 ori mai mica decat UK sau Franta, de 17 ori mai mica decat US si de 16 ori mai mica decat UE), dar are un lider inteligent, insa cu mari frustrari. Puterea acestor frustrati este de mult mai mica decat puterea militara si economica a Occidentului. Cam de 20 de ori mai mica! Exista insa trei mari probleme: 1. Donald Trump care e cumparat de rusi; 2. UE care are un sistem mult prea greoi si ineficient in luarea deciziilor; 3. Vladimir Putin care e mai inteligent decat liderii occidentali.
 • -16 (18 voturi)    
  lider adevarat (Duminică, 29 iulie 2018, 3:36)

  srpc [utilizator]

  nu sluga neroada ca ai nostri
  • +8 (10 voturi)    
   vaaai (Duminică, 29 iulie 2018, 8:20)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui srpc

   ai renuntat la dragnea in favoarea lui orban!!!
   Inadmisibil. Boala grea pupincurismul asta. Ai informatii sigure ca-ti aresteaza guru teleormanean si nu stii cui sa i te inchini mai repede?
   • +7 (9 voturi)    
    srpc-ul serveste direct mama Rusie (Duminică, 29 iulie 2018, 10:17)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Nu are el treaba cu sclavetii gen Dragnea sau Orban. Isi ia linia editoriala direct de la Sputnik.
 • +17 (19 voturi)    
  victorele cind mai vii (Duminică, 29 iulie 2018, 6:20)

  Coco Whistle [utilizator]

  te intimpinam cum se cuvine. tu nu poti spune ca romania are 1M de maghiari, daca e asa ce ar fi sa-i iei acasa sa-i integrezi. americanii au o gramada de minoritiati dar nu sint asa de rasfatati ca cei din romania. fiecare minoritate un parlamentar....in ce tara va treziti?
  • +11 (11 voturi)    
   ala spune ce vrea (Duminică, 29 iulie 2018, 9:42)

   Patrula10000 [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   oameni prosti care sa-l creada gaseste pe toate drumurile. Nu ramane decat sa tinem aproape, vorba ta, sa-l "asteptam" cum se cuvine.
 • +9 (11 voturi)    
  pai Rusia e primitiva (Duminică, 29 iulie 2018, 9:37)

  Patrula10000 [utilizator]

  politica EU este in acord cu nivelul scazut al Rusiei. Mai sunt cateva incercari de a o civiliza, fara succes, evident.
  • +8 (10 voturi)    
   URSS este cu becul stins din 1917 (Duminică, 29 iulie 2018, 11:01)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Patrula10000

   Kerensky a Incercat ceva, cu descultzii lui Lenin nu poti dialoga
   • +3 (3 voturi)    
    Vorba ceea (Duminică, 29 iulie 2018, 23:41)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    si nemtii au incercat
    dar s-au saturat

    Sovieticii n-au si n-au avut iubire de patrie, au castigat razboiul doar pentru ca in spatele liniilor ii macelarea nkvd-ul - proprii lor oameni, adica.
 • +9 (11 voturi)    
  V.Orban la Tusnad (Duminică, 29 iulie 2018, 11:46)

  Azra [utilizator]

  de ce i se permite astuia, de catre autoritatile romane sa vina cand vrea in romania si sa se afiseze cu cele mai toxice figurine politice produse la noi?si sa ne mai si dea apoi sfaturi de cum trebuie sa se comporte politic romania, ca sa corespunda vederilor lui de om bolnav mintal. si mai face si comentarii critice la adresa modului cum ue trateaza rusia.
  daca nu poate fi impiedicat pe caile politice normale sa vina in romania , de capul lui, v.orban va trebui pur si simplu declarat persona non grata pentru romania si oprit la granita cand vrea sa intre in tara! simplu!
  insolenta lui imi aduce aminte de un vechi banc, despre culmea nesimtirii cuiva:un asemenea specimen nesimtit, dupa ce s-a rahatit sub fereastra casei uni om pasnic, mai are si tupeul sa bata la geam si sa ceara hartie ca sa se stearga la partea cu care a produs monumentala "opera"-in cazul lui v.orban, panseurile lui politice!
 • +5 (7 voturi)    
  ”Universitatea de vara” de la Tusnad (Duminică, 29 iulie 2018, 14:29)

  Agapis [utilizator]

  Dupa aceste obraznicii si jigniri la adresa Romaniei pe viitor sa fie interzisa aceasta zisa Universitate de vara pe teritoriul Romaniei.Sa si-o faca in Ungaria sau pe luna,unde vor ei...Adica te las in casa mea si tu vii si ma scuipi si zici ca-i casa ta si ca nu te bucuri ca-i casa mea si asta taman cand eu aniversez 100 de ani de cand mi-am facut-o...Si mai si vrei gaz de la mine si bati isteric din picior pe la alte curti
  sa-ti dau gaz...ca de nu imi iei casa...Stai si te uiti la trepadusii astia si te minunezi...MARS AFARA!
 • +5 (5 voturi)    
  TRIANON, TRIANON ! (Duminică, 29 iulie 2018, 15:21)

  kent8 [utilizator]

  :))))))))))))))))))


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by