Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, sâmbătă, că secretarul american al energiei, Rick Perry, i-a cerut ambasadorului George Maior ca autoritățile române să asigure concordanță între legea off-shore și anexa prin care se fac calculele privind deducerea cheltuielilor, transmite Mediafax.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

”Este un lucru uzual pentru două state care sunt aliate, care fac parte dintr-un parteneriat strategic. Consultările la nivel oficial sunt foarte utile și importante, atunci când există temeri. Din acest punct de vedere este o chestiune de rutină uzuală. Singura chestiune legată de asigurarea unei concordanțe între textul legii și anexa prin care se fac calculele privind deducerea cheltuielilor din exploatări, având în vedere că pentru offshoruri este mult mai costisitoare această activitate de exploatare a gazelor naturale. Mai mult, s-a insistat foarte clar pe ideea interesului pe care partea americană îl are în comparație cu relațiile cu România, referitoare la problemele energiei, care reprezintă una din problemele principale la ora actuală”, a declarat Teodor Meleșcanu la Antena 3.

Ambasadorul României la Washington,George Cristian Maior, s-a întâlnit cu secretarul american al energiei, Rick Perry, întrevederea venind în contextul în care Parlamentul a adoptat Legea offshore, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că aceasta va fi modificată prin ordonanță de urgență.