Departamentul de investigații al pompierilor eleni a ajuns la concluzia ca principala cauză a incendiilor mortale de luni este neglijența unui localnic, care a ars lemne și crengi. După tragedie, acesta a încercat să șteargă urmele, scrie ziarulKathimerini.

Mati, inainte si dupa incendiul devastatorFoto: Captura YouTube

Investigația făcută de pompieri în Daou Pendeli, de unde a pornit principalul incendiu, a arătat că, probabil de vină este un localnic care a ars lemne și crengi. Identitatea acestuia este cunoscută de autorități, potrivit unei surse a publicației elene.

Aceeași sursă a spus că suspectul a încercat să șteargă urmele focului pe care l-a aprins acoperind locul cu pietre și folosind mari cantități de apă pentru a spăla urmele de lemn ars.

De asemenea, investigația a arătat că alte două incendii ce s-au declanșat luni noapte pe un drum de țară de lângă Nea Makri au fost puse intenționat, martori de la fața locului declarând că au văzut o persoană ce a aprins două focuri pe drum.

Bilanțul morților în incendiile din Grecia a ajuns la 88 după ce au fost identificate trupurile a două fetițe gemene, iar o femeie cu arsuri a murit la spital.