Mai multe echipaje de pompieri intervin, vineri seara, pentru a scoate apa din curți și subsoluri, dar și de pe drumuri inundate în urma ploilor torențiale care au căzut în ultimele ore în Olt, Dolj și Vâlcea, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, în urma apei acumulate din precipitații, pompierii din Slatina și Caracal acționează, vineri seara, pentru asanarea apei. „În municipiul Slatina se acționează la două adrese, pe strada Grădiște, pentru evacuarea apei din curți. Din cauza nivelului apei există pericolul ca și locuințele să fie afectate.

În municipiul Caracal se acționează pe străzile 1 Decembrie, Antonius Caracalla și Dezrobirii, tot pentru evacuarea apei din trei curți. Și la aceste adrese există pericolul ca apa să se infiltreze în locuințe”, a spus Băsășteanu.

În urma precipitațiilor, pompierii doljeni intervin pentru evacuarea apei din zona Pasajului Bariera Vâlcii, în zona stadion, Cârcea și zona Electroputere parc.

Totodată, reprezentanții ISU Dolj au fost chemați pentru a elibera carosabilul după ce a căzut un copac.

Și în județul Vâlcea sunt inundații, iar pompierii intervin în comuna Măciuca, unde au fost afectate acostamentele a două drumuri, respectiv DJ 643 - satul Oveselu (zona fostei brutării) și DC 72 din satul Bocșa. Aici, pompierii intervin cu trei utilaje, iar circulația nu este blocată.