Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, cu referire la interceptarea unui bombardier rusesc deasupra Mării Negre, că acesta ”nu este un lucru nou” și că astfel de lucruri apar frecvent, transmite Mediafax.

Avioane RAF Typhoons si RoAF MiG 21 executand o interceptare aerianaFoto: Hotnews

”Nu este un lucru nou ce s-a întâmplat. Astfel de lucruri apar frecvent, tocmai de aceea există poliție aeriană care se face de pe Mihai Kogălniceanu. Acolo sunt colegii noștri britanici care operează cu cele patru Typhoon-uri. Alături de ele sunt și forțele române care execută misiunile de poliție aeriană. Este, dacă vreți, o formă de manifestare a Federației Ruse cu care noi ne-am obișnuit, în ultimă instanță sunt provocări la care NATO răspunde așa cum se întâmplă de fiecare dată cu aceste misiuni de poliție aeriană. Nu discutăm doar despre spațiul românesc, discutăm de spațiul NATO și pentru asta suntem pregătiți să apărăm acest spațiu”, a declarat, vineri, Mihai Fifor, la Sibiu.

Două avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) staționate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, au decolat și au interceptat joi un avion militar rusesc deasupra Mării Negre, aproape de spațiul aerian NATO. Avionul interceptat era un avion de bombardament și atac la sol de tip Suhoi Su-24.