Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, una dintre cele mai importante atracţii turistice din judeţul Hunedoara, a fost închisă temporar, după ce drumul a fost rupt de o viitură puternică, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost afectat de ape în mai multe locuri.

Pentru siguranţa turiştilor, situl istoric a fost închis temporar, până la repararea căii de acces.

"Azi-noapte a căzut și muntele pe drum. Vorbim de copaci, pământ și piatră, la 2 kilometri de Sarmizegetusa. Este blocat totul acolo, un colaps total, un dezastru", a declarat Vladimir Brilinsky, administratorul sitului.

"Turiștii se întorc înapoi fără niciun fel de problemă, nu au cum să ajungă. Trebuie să se reorienteze spre alte cetăți dacice care pot fi vizitate. Câteva sute de metri cubi de pământ blochează DJ 705 A, în zona Valea Albă. Este singurul drum de acces către cetate, au plecat utilajele acolo de dimineață", a subliniat el.

"Joi au fost două ruperi de nori, una după alta, în interval de două ore, una pe un versant, una pe celălalt și au făcut prăpădul de pe lume", a mai adăugat Brilinsky.

Vizitele programate în weekend la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia au fost anulate.

"Este afectat și situl, în interiorul lui, o alunecare de teren de pe terasa a zecea, din incinta sacră, a luat-o la vale. Niciodată nu a fost așa grav. În weekend aveam foarte multe vizite planificate, mai ales că, de mâine, începe DacFest, cea mai mare sărbătoare de reconstituire istorică de la Simeria și așteptam foarte multe grupuri să vină în vizită", a mai indicat administratorul sitului.