Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Sibiu a fost evacuat, joi, după ce în zonă s-a simțit un miros înțepător, anunță oficialii aeroportului, relateazăȘtiri de Sibiu.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, alerta ar fi pornit de la un spray iritant.

HotNews.roFoto: Hotnews

Update 18.54: Activitatea aeroportului a fost reluată.

Update 18.42: ”A fost găsit un spray cu substanță care provoca iritații, presiune la nivelul cailor respiratorii și ochilor. (…) După identificarea substanței, activitatea va fi reluată în aeroport”, informează ISU Sibiu.

Tubul ar fi fost găsit de polițiștii de la Transporturi într-o ”cutie pentru depozitare obiecte interzise zborului”, au precit reprezentanții ISU Sibiu.

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate după ce în aeroport s-a simțit un miros înțepător.

”Din cauza unui miros înțepător s-a luat decizia evacuării terminalului de pasageri al aeroportului pentru a se evita orice neplăceri. La fața locului se află un echipaj specializat al Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Sibiu în vederea identificării cauzei”, a declarat Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al AIS.

Niciun zbor nu a fost afectat, mai precizează oficialul AIS.

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, nimeni nu este rănit şi nu are nevoie de îngrijiri medicale.

Oficialii ISU Sibiu spun că este vorba ”despre o substanță necunoscută emanată în aeroport, fără victime”. În acest moment se intervine pentru cercetarea și identificarea substanței.

Pe aeroport a aterizat o cursă charter cu turisti veniți din Turcia. Pasagerii au fost evacuati fara bagaje.