Tudorel Toader va face vineri, la ora 12:00, anunțul privind concursul pentru funcția de procuror-șef al DNA, a confirmat, pentru Mediafax, ministrul Justiției, după ce s-au încheiat interviurile cu cei patru candidați pentru acest post. Cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef al DNA au susținut, joi, interviurile cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

Procurorii Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob şi Elena Grecu sunt cei care s-au înscris în această cursă. Tudorel Toader va face anunțul vineri, la ora 12:00.

Procurorul Cristian Lazăr a declarat, înainte de interviul cu Tudorel Toader pentru funcția de șef al DNA, că este pregătit pentru discuție, „altfel nu s-ar fi prezentat” și că speră că ministrul Justiției va lua o decizie înțeleaptă. „Sunt pregătit, pentru că altfel nu m-aș fi prezentat. Pe ceilalți îi văd la fel de calificați cum mă văd pe mine”, a declarat procurorul Cristian Lazăr, înainte de interviul cu Tudorel Toader.

Un alt candidat, Florentina Mirică a declarat, înainte să susțină interviul pentru funcția de șef al DNA în fața lui Tudorel Toader, că e pregătită și că faptul că este apropiată de Codruța Kovesi nu ar trebui să conteze la concurs, pentru că nu este un argument legal. Mirică mai spune că are încredere în ministru. „Sunt pregătită. Sper că experiența și proiectul managerial, care să fie de succes pentru această instituție, care trebuie să-și îndeplinească în continuare atribuțiile legale. Știm cu toții că fenomenul corupției nu s-a diminuat, el este unul generalizat, de la mica corupție, acea ciocolată dată la ghișeu, înscrierea copiilor la grădiniță, până la vestitul procent de 10% din valoarea contractelor. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să-și exercite atribuțiile legale. (...) Aș vrea să lămuresc o informație, și anume că aș fi avut o acține disciplinară referitoare la deconspirarea unui martor, este greșit. Nu este adevărat. Acțiunea a privit o dispută juridică, ce a fost tranșată de CCR și anume că dreptul la apărare este prioritar față de protecția informațiilor clasificate”, a declarat procurorul Florentina Mirică, înainte de a intra în sediul Ministerului Justiției, Întrebată dacă ar trebui să conteze la interviu faptul că este apropiată de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul Mirică a spus: „În mod evident, nu este un argument legal și sper să nu conteze. (...) Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiției”.