Ministerul Afacerilor Externe salută declarațiile secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, potrivit cărora Washingtonul nu va recunoaște anexarea Crimeii de către Federația Rusă, și își afirmă sprijinul ferm pentru integritatea teritorială a Ucrainei și respectarea dreptului internațional.

Teodor MelescanuFoto: Agerpres

Într-o postare pe twitter, MAE spune că este binevenită reafirmarea politicii SUA privind refuzul oricărei negocieri referitoare la anexarea ilegală a peninsulei de către Rusia.

Statele Unite au "reafirmat" miercuri, într-o "declarație privind Crimeea", "refuzul de a recunoaște" anexarea acestei peninsule de către Rusia, scrie AFP.

"În concertare cu aliații și partenerii noștri și cu comunitatea internațională, Statele Unite resping tentativa de anexare a Crimeii de către Rusia și se angajează să continue această politică atât timp cât integritatea teritorială a Ucrainei nu va fi restabilită", a afirmat secretarul american de Stat Mike Pompeo, în această declarație, în încercarea de a disipa temerile născute după summitul dintre Donald Trump și Vladimir Putin din 16 iulie, la Helsinki.