Președintele PNL, Ludovic Orban acuză guvernarea PSD-ALDE că readuce România în perioada de criză, denunțând cheltuieli care au fost mai mari decât veniturile cu 14, 8 miliarde. Acesta a solicitat guvernului să reașeze bugetul pe datele reale din economie, sa colecteze toate deficitele structurale care afectează bugetul, pentru că guvernul a realizat un buget pe niște premise false.Totodată, liderul PNL i-a solicitat lui președintelui PSD, Liviu Dragnea, "să o ţină acasă" pe Viorica Dăncilă, pentru că altfel riscă să dinamiteze relaţiile internaţionale ale României, după ce premierul a încurcat capitala Muntenegrului cu capitala Kosovo.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cheltuielile au fost mai mari decât veniturile cu 14, 8 miliarde. Este cel mai mare deficit bugetar înregistrat pe primele șase luni ale anului, din ultimul an de criză, 2011, încoace. Asta ne arată că PSD-ALDE readuce România în perioada de criză. Nu este singurul semnal periculos, cu privire la evoluția economiei. În trimestrul 1 al anului 2018, raportat la trimestrul 4 al anului 2017, creșterea economică a fost 0. Chiar dacă nu avem datele pe trimestrul 2 privitoare la creșeterea economică, din analiza datelor pe primele două luni, putem trage concluzia că și în cazul în care va exista o creștere economică, creșterea economică va fi mai mică decât cea estimată. Guvernul a realizat un buget de stat pe niște premise false. Rata inflației a fost prevăzută să fie 3,1 la sută , iar azi este 5, 4 la sută”, a spus Orban.

Acesta a subliniat că bugetul a fost construit pe un curs de schimb mediu greșit evaluat, iar creșterea economică estimată care a stat la baza bugetului de stat a fost de 5, 5 la sută, în timp ce în realitate creșterea va fi mult mai mică.

”Solicităm guvernului să reașeze bugetul pe datele reale din economie”, a s pus Orban.

”Dragnea să o țină acasă pe Dăncilă”

Totodată, liderul PNL i-a solicitat lui președintelui PSD, Liviu Dragnea, "să o ţină acasă" pe Viorica Dăncilă, pentru că altfel riscă să dinamiteze relaţiile internaţionale ale României, după ce premierul a încurcat capitala Muntenegrului cu capitala Kosovo.

"Îi solicit lui Dragnea să o ţină acasă pe Dăncilă, pentru că dacă o mai lasă să umble liberă prin lume va ajunge un pericol public la adresa relaţiilor internaţionale ale României. Că mai face câte o gafă în faţa Parlamentului sau la câte o emisiune televizată îi mai putem trece cu vederea incapacitatea ei de a citi textele care îi sunt puse la dispoziţie sau necunoaşterea limbii române. Dacă însă este lăsată în continuare să umble liberă prin lume riscă să dinamiteze foarte multe relaţii internaţionale ale României. Gafa monumentală comisă în vizita din Muntenegru nu poate fi tratată la capitolul râsete şi trecem mai departe. E inadmisibil când te deplasezi într-o ţară străină ca şi prim-ministu să nu cunoşti numele capitalei ţării în care te deplasezi şi mai mult decât atât să confunzi capitala ţării în care te duci în vizită oficială cu capitala unei alte ţări", a declarat preşedintele PNL Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului, potrivit Mediafax.