Două avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) staționate la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, au decolat și au interceptat joi un avion militar rusesc deasupra Mării Negre, aproape de spațiul aerian NATO. Avionul interceptat era un avion de bombardament și atac la sol de tip Suhoi Su-24.

Avioane RAF Typhoons si RoAF MiG 21 executand o interceptare aerianaFoto: Hotnews

Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie informează că avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon au decolat de la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu pentru a intercepta un avion de tip bombardier care se apropia de spațiul aerian NATO.

Avionul rusesc de tip SU-24 a fost monitorizat de cele două avioane de vânătoare britanice în timp ce zbura deasupra vestului Mării Negre.

Patru avioane de vânătoare Eurofitgher Typhoon și 160 de militari din Royal Air Force se află de aproape patru luni la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța unde se antrenează cu piloții români de MiG-21 LanceR și execută misiuni de poliție aeriană. E a doua oară în ultimul an când Forțele Aeriene Britanice vin în România în cadrul unei misiuni NATO de poliție aeriană întărită în zona Mării Negre.

Vezi un videoreportaj realizat de HotNews.ro cu avioanele de vânătoare britanice și MiG-urile românești în timp ce execută o interceptare aeriană:

În primele lor zile în România, piloții britanici au mai avut o alertă și au interceptat o aeronavă militară de tip IL-20 din Rusia deasupra Mării Negre.

Vezi mai jos un video realizat de HotNews.ro la baza de la Mihail Kogălniceanu cu ce zic britanicii despre incident și cum vine alarma de interceptare a unei aeronave: