Fostul premier Victor Ponta spune că imaginea României este puternic afectată de incompetența premierului Viorica Dăncilă care a comis o nouă gafă confundând capitala Muntenegru, Podgorica, cu Pristina din Kosovo. El mai spune că ar trebui să le fie rușine celor care au impus-o la conducerea guvernului.

Victor PontaFoto: HotNews.ro

”Când vine cineva la București și spune că se bucură că se află la Budapesta ce părere aveți despre acea persoană?!?! Dacă aflați că acea persoană este Prim Ministru ce părere aveți despre țară ei!?!? Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns - păcat de România - rușine celor care impun și sprijină în continuare așa ceva!”, a scris Ponta, pe Facebook.

Aflată miercuri la Podgorica, în Muntenegru, prim-ministrul a spus în timpul declarației de presă că se bucură să fie la Priștina, care însă este capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România. Translatorul a corectat-o pe Dăncilă în timpul traducerii declarației, spunând numele corect al orașului.

Declarațiile au fost transmise live pe pagina de Facebook a Guvernului, însă ulterior au fost șterse. De asemenea, ele nu se regăsesc nici pe pagina oficială a Guvernului.