Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi, referitor la comparația nefericită dintre efectele Holocaustului și cele ale pestei porcine, că nu a vrut să jignească pe nimeni, ci să descrie ”durerea sufletească a fermierilor”, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Petre Daea își cere scuze public pentru cele prezentate în cadrul unei emisiuni televizate, se arată într-un comunicat de presă.

”Îmi declar respectul pentru toți membrii comunității evreiești și fac precizarea că am vrut să prezint situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. În sufletul meu este foarte multă durere, am vrut doar să descriu momentele îngrozitoare cu care se confruntă atât fermierii noștri, cât și cei care gestionează această criză. Doamne ferește, nu am jignit pe nimeni în viața mea, îmi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufletească și sper să fiu înțeles!”, a afirmat ministrul Agriculturii. Ministrul Agriculturii a făcut, zilele trecute, o comparație între victimele Holocaustului și porcii incineraţi, în ultima perioadă, din fermele românești din cauza pestei porcine.

"Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod și avem o veste proastă, că virusul ar fi și în alt complex-care înseamnă 17.000-18.000 de capete. (...) Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să ușureze boala. Singura metodă este sacrificarea. Porcii aceștia toți se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este că la Auschwitz, domnule. Gândiți-va că acolo sunt efective de porci care pleacă de aici, se asomează, trec dincolo în partea cealaltă și se pun pe foc. Alții se izolează. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistenței psihice, ca să stai cu 2-3.000 de porci pe zi să îi omori, se află în fața unei situații greu de explicat, dar mai ales greu de ținut ", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Reprezentanții Opoziției i-au cerut demisia ca urmare a acestor afirmații.