O explozie a avut loc în apropierea ambasadei SUA de la Beijing, potrivit mai multor relatări ale unor martori oculari care au scris despre incident pe rețelele sociale, scrie BBC News.Un oficial american a precizat că o bombă a fost detonată, însă doar atacatorul a fost rănit, relatează șiThe Guardian.Bomba a fost detonată de un bărbat.

Explozie in ChinaFoto: Captura YouTube

UPDATE“A fost o explozie în jurul orei 1 pm în zona publică din aripa de sud-est a ambasadei. Potrivit ofițerului pentru securitate al ambasadei, o persoană a detonat o bombă. Nimeni nu a fost rănit. Poliția locală a reacționat prompt”, a declarat pentru The Guradian un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice.

Imaginile publicate pe rețelele sociale arată fumul din apropierea ambasadei și mulțimea de oameni care s-a adunat la fața locului.

Autoritățile chineze nu au confirmat încă incidentul.

Cauza exploziei este necunoscută deocamdată.

Mai mulți martori oculari au relatat pentru Reuters că au auzit explozia și au simțit cum pământul s-a cutremurat din cauza deflagrației.

Potrivit presei locale, poliția a reținut o femeie care ar fi încercat să-și dea foc în apropiere de ambasadă, în jurul orei 11, ora locală, cu câteva ore înaintea exploziei. Nu se știe dacă cele două incidente sunt legate între ele.