Traficul este oprit și joi pe 3 drumuri naționale din județele Covasna, Suceava și Vrancea, potrivit Centrului Infotrafic, citat de Mediafax. Pe două drumuri din Bacău și Neamț circulația este îngreunată, iar pe un drum din Suceava sunt restricţii din cauza ploilor care au căzut în ultima vreme.

Circulaţia este oprită pe DN 11B, în zona localităţii Cătruşa din judeţul Covasna, unde terasamentul s-a surpat pe o distanţă de aproximativ 50 de metri, pe DN 2H, în localitatea Milişăuţi din Suceava, unde a fost afectată structura podului de peste râul Suceava, şi pe DN 2L, în localitatea Soveja din Vrancea. Drumul este și aici parţial surpat.

De asemenea, circulaţia este îngreunată pe două drumuri naționale. Este vorba despre DN 12B, în zona localităţii Slănic-Moldova, acolo unde s-a surpat terasament pe o distanţă de 100 metri, în judeţul Bacău și pe DN 15B, în localitatea Petru Vodă, acolo unde, de asemenea, s-a surpat terasamentul pe o distanţă de 30 metri.

Pe DN 17A, în localitatea Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, pe podul de peste râul Moldoviţa, sunt instituite restricţii de viteză (30 km/h) şi de tonaj (maxim 7,5 tone). Circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ.

Traficul este oprit joi dimineaţă pe DN13 Sighişoara - Braşov, în localitatea Saschiz, judeţul Mureş, pentru repunerea pe roți a unui autocamion care a ieşit în afara părţii carosabile în urmă cu două zile.

În continuare, este întreruptă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului, pe raza localităţii Budila, din judeţul Braşov, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

Până la ora 23.00, este în vigoare un cod galben de ploi pentru zone din 24 de județe.

După-amiază, în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, informează meteorologii.