Fostul procuror-şef DNA Ploieşti Lucian Onea a fost audiat, miercuri, la Parchetul General, el declarând la ieşire că nu a fost instituită în cazul său măsura controlului judiciar.

Lucian Onea, fostul sef al DNA PloiestiFoto: captura tv

"Cred că aţi fost informaţi greşit. Nu există niciun control judiciar", a declarat Lucian Onea, la ieşirea din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), acolo unde a stat câteva ore.

Reacţia fostului procuror-şef DNA Ploieşti vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii, pe surse judiciare, potrivit cărora el și fostul procuror DNA Mircea Negulescu ar fi fost plasaţi sub control judiciar, pentru fabricare de probe în dosarul fostului deputat PSD, Sebastian Ghiță.

În luna mai, Parchetul General anunţa că procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt cercetați penal sub acuzația de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

„În fapt, procurorii au reținut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare”, au transmis atunci reprezentanții Parchetului General, printr-un comunicat de presă.