Președintele fondator al Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș, a declarat într-un interviu pentruZiare.comcă nu înlătură opțiunea unei candidaturi, dar nu a luat o decizie. Acesta a subliniat că a lansat un partid politic, iar obiectivul este să ”folosim toate campaniile electorale și alegerile pentru a ne promova acest program politic și pentru a le arăta românilor că exista o alternativă”.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, fostul premier a spus că nu a luat o decizie, dar principalul obiectiv e ”ca, la sfârșitul lui 2019, România să aibă un președinte democrat, care să apere valorile și institutiile democratice”.

”Nu înlătur deloc. Am lansat o ofertă politică, un partid politic și obiectivul e să folosim toate campaniile electorale și alegerile pentru a ne promova acest program politic și pentru a le arăta românilor că există o alternativă. Noi așa am interpretat participarea slabă la vot la sfârșitul lui 2016, că oferta politică era insuficientă”, a declarat Cioloș, întrebat dacă ia în considerare sau exclude opțiunea unei candidaturi.