Peste 300, din cele 2.400 de curse efectuate zilnic de Ryanair, vor fi anulate miercuri și joi din pricina grevelor anunțate de echipajele de cabină din Spania, Portugalia, și Belgia, executivul companiei precizând că pe parcursul verii se așteaptă la alte greve, potrivit Mediafax.

Ryanair Foto: Business Standard

Michael O'Leary, directorul executiv al companiei, a declarat că se așteaptă la mai multe greve în timpul acestei veri „întrucât nu suntem pregătiți să admitem cereri nerezonabile care vor compromite fie tarifele noastre scăzute, fie modelul nostru de business care s-a dovedit a fi extrem de eficient”.

De asemenea, conducerea companiei a avertizat personalul despre posibilele pierderi ale locurilor de muncă, în cazul în care vor continua cu grevele.

„Dacă aceste greve inutile vor continua să dăuneze încrederea clienților și prețurile sau randamentele pe anumite piețe din anumite țări, atunci va trebui să revizuim programul nostru de iarnă, ceea ce ar putea duce la reduceri ale flotelor și pierderi de locuri de muncă", a precizat Michael O’Leary, citat de Reuters.

În 2017, înainte de Crăciun, Ryanair s-a mai confruntat cu greve anunțate de membri cabinelor, hotărând atunci, să recunoască sindicatele pentru prima dată în istoria sa de 32 de ani. Însă, de atunci și până acum, compania s-a luptat să ajungă la un acord cu cei mai mulți dintre ei.

Piloții solicită sisteme mai transparente pentru promovări și transferuri, reducerea managementului discreționar excesiv, în timp ce echipajul de cabină dorește contracte locale și condiții mai bune.

Astfel, acțiunile Ryanair au scăzut cu aproape 25%, sub cifra record de 19,38 de euro/ acțiune, înregistrată în luna august 2017.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că în urma grevelor personalului aviatic din Spania, Portugalia și Belgia, ar putea fi afectate unele zboruri dinspre și către Italia.